11:17 23.05.2018

Лише 10% підприємств Миколаївщини обладнали газові лічильники засобами дистанційної передачі даних

2 хв читати

В Миколаївській області нараховується понад 5,5 тис. підприємств, які ще не встановили обладнання для дистанційної передачі даних. Здебільшого це невеликі компанії, які споживають до 10 тис куб. м газу на рік.

В Миколаївській області нараховується понад 6 тис. споживачів юридичних осіб, які підпадають під дію цього Закону. Проте, лише 10%, а це 554 об’єкти, оснащено відповідними приладами.

"Законодавство давало непобутовим споживачам 2,5 роки на облаштування власних вузлів обліку засобами дистанційної передачі даних. Ми розсилали всім листи-попередження, неодноразово озвучували проблему на нарадах в держадміністрації. Але, не зважаючи на всі інформаційно-попереджувальні заходи, 90% обєктів досі не облаштовані засобами дистанційної передачі даних", - розповідає головний метролог ПАТ "Миколаївгаз" Олександр Волошин.

Головною причиною такої затримки є неплатоспроможність споживачів, зокрема, об’єктів соціальної сфери з невеликими площами приміщень і малим обсягом споживання газу.

Відповідно до вимог Кодексу газорозподільних систем до 27 травня 2018 року комерційні вузли обліку газу юридичних осіб мають бути облаштовані засобами дистанційної передачі даних.

"Розпочати процедуру облаштування комерційних вузлів обліку засобами дистанційної передачі даних необхідно зі звернення до Центру обслуговування клієнтів ПАТ "Миколаївгаз" для отримання технічного завдання та розробки проектної документації. З повною процедурою можна ознайомитись на офіційному сайті нашої компанії у розділі "До уваги клієнтів", - додає Олександр Волошин.

Варто відмітити, що впровадження дистанційної передачі параметрів вузлів обліку газу пов`язано із переходом внутрішнього ринку природного газу на добове балансування з 1 серпня 2018 року. Відповідні вимоги містяться у п.4 Постанови НКРЕКП від 30.09.2015 року № 2494 "Про затвердження Кодексу газорозподільних систем".

Довідка про компанію:

ПАТ "Миколаївгаз" - єдина на території Миколаївської області компанія-ліцензіат з транспортування природного газу. Підприємство експлуатує 8,7 тис. км газопроводів. Щорічний обсяг транспортування природного газу складає близько 500 млн. куб. м газу.

Загальний рівень газифікації Миколаївській області - 72%. ПАТ "Миколаївгаз" забезпечує природним газом 8 міст, 14 селищ міського типу та 313 сіл області.

Клієнтами компанії є понад 347 тис. сімей Миколаївської області, а також 6,3 тис. підприємств, установ і організацій, найбільші з яких - аграрне підприємство "Нібулон", молочна компанія "Лакталіс", Вознесенський шкіряний завод "Возко", Чорноморський суднобудівний завод, Миколаївський комбінат хлібопродуктів та інші.

ПАТ "Миколаївгаз" входить в десятку кращих платників податків області. Щорічно підприємство перераховує до бюджетів різних рівнів близько 50 млн. гривень.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА