10:10 12.06.2018

ПАТ "Миколаївгаз" провів тестування платформи добового балансування "Укртрансгазу"

2 хв читати

Впродовж останнього місяця диспетчери ПАТ "Миколаївгаз" проводили тестування інформаційної платформи, придбаної ПрАТ "Укртрансгаз". Вони направили оператору ГТС зауваження та пропозиції, які дозволять налаштувати повноцінний обмін даними між оператором ГТС і оператором ГРМ.

Фахівці ПАТ "Миколаївгаз" провели тестування інформаційної платформи добового балансування, представленої ПрАТ "Укртрансгаз" і направили оператору ГТС пропозиції щодо розширення доступів на TSO-IP Platform.

Представники оператора ГРМ звертають увагу, що зараз частина інформації недоступна для перегляду диспетчерами. Не в повному обсязі відображаються перетоки газу між компаніями, перелік точок передачі. Обмежені доступи диспетчерів звужують оперативну картину споживання газу і не дозволяють провести повноцінне тестування та підготовку до добового балансування.

"Наразі нова платформа обміну даними працює недосконало. Серед основних недоліків можна відмітити відсутність інформації  щодо  споживачів, постачальників та деяких точок входу. Не вирішене також питання щодо автоматичного обміну даними між платформами Оператора ГРМ та Оператора ГТС. Сподіваємось, що до 1 серпня 2018 року всі недоліки буде усунено, і ми зможемо повноцінно співпрацювати з оператором ГТС", - говорить директор технічний ПАТ "Миколаївгаз" Дмитро Сдобнов.

В ПАТ "Миколаївгаз" вважають, що вирішення цих та низки технічних питань дасть можливість встановити повноцінний обмін інформацією між оператором ГТС і оператором ГРМ. Це зробить можливим запуск повноцінного функціонування платформи з 1 серпня 2018 року. Окрім ПАТ "Миколаївгаз", ще 15 операторів ГРМ провели тестування інформаційної платформи ПрАТ "Укртарнсгаз".

Впровадження добового балансування ринку передбачене Кодексом газорозподільних систем і заплановане на 1 серпня 2018 року. Завдяки щоденному балансуванню споживачі зможуть закривати свій баланс кожного дня, а не очікувати завершення місяця, як це відбувається зараз. Це спростить обмін інформацією учасників ринку і забезпечить точний облік заявленого і реально відібраного газу.

Довідка про компанію:

ПАТ "Миколаївгаз" - єдина на території Миколаївської області компанія-ліцензіат з транспортування природного газу. Підприємство експлуатує 8,7 тис. км газопроводів. Щорічний обсяг транспортування природного газу складає близько 500 млн. куб. м газу.

Загальний рівень газифікації Миколаївській області - 72%. ПАТ "Миколаївгаз" забезпечує природним газом 8 міст, 14 селищ міського типу та 313 сіл області.

Клієнтами компанії є понад 347 тис. сімей Миколаївської області, а також 6,3 тис. підприємств, установ і організацій, найбільші з яких - аграрне підприємство "Нібулон", молочна компанія "Лакталіс", Вознесенський шкіряний завод "Возко", Чорноморський суднобудівний завод, Миколаївський комбінат хлібопродуктів та інші.

ПАТ "Миколаївгаз" входить в десятку кращих платників податків області. Щорічно підприємство перераховує до бюджетів різних рівнів близько 50 млн. гривень.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА