13:21 13.08.2018

ПАТ "Дніпроптеровськгаз" повністю готове до переходу на добове балансування газу з 1 жовтня 2018 року

3 хв читати

АТ "Укртрансгаз" звинуватив ПАТ "Дніпропетровськгаз" в наданні некоректної інформації яка стосується EIC-кодів споживачів газу. Починаючи із листопада 2017 року ПАТ "Дніпропетровськгаз" регулярно надає Оператору ГТС актуальну інформацію щодо EIC-кодів споживачів. На кожне таке повідомлення ПАТ "Дніпропетровськгаз" отримує відповідне підтвердження від "Укртрансгазу". Тому вважаємо ці звинувачення з боку "Укртрансгазу" безпідставними та надуманими з метою зняти з себе відповідальність за невчасний перехід на добове балансування.

З листопада 2017 року ПАТ "Дніпропетровськгаз" регулярно передає оператору ГТС базу даних EIC-кодів всіх споживачів та точок комерційного обліку. ЕІС-код (Energy Identification Code) - це код за яким всі учасники ринку можуть ідентифікувати споживача газу, його параметри та точки комерційного обліку. На базі цих даних Оператор ГТС створює інформаційну платформу для обміну даними щодо обсягів споживання газу між учасниками ринку.

21 березня 2018 р. ПАТ "Дніпропетровськгаз" вчергове направив в АТ "Укртрансгаз" актуальну базу даних EIC-кодів всіх споживачів та точок комерційного обліку. Оскільки  цифровий підпис  підписанта бази даних EIC-кодів на той момент не збігався з цифровим підписом керівника, який підписав угоду з АТ "Укртрансгаз", до бази даних EIC-кодів були додані завірені належним чином копії документів на підтвердження повноважень підписанта (наказ про призначення, та довіреність). 22 березня 2018 року ПАТ "Дніпропетровськгаз" отримало від АТ "Укртрансгаз" електронне повідомлення про обробку надісланого файлу: "Файл оброблено, помилок не знайдено".

"З метою підтримання в актуальному стані бази даних EIC-кодів  ПАТ "Дніпропетровськгаз" направляв Оператору ГТС оновлені бази даних EIC-кодів в липні і в серпні 2018 року, але звітів про обробку надісланих файлів від АТ "Укртрансгаз" не надходило, - говорить комерційний директор ПАТ "Дніпропетровськгаз" Віталій Косенко. - Сподіваємось, що це не пов’язано з перевіркою "Уктрансгазу" регулятором і накладенням на нього штрафу у зв’язку зі зривом запровадження добового балансування з 1 серпня 2018 року".

ПАТ "Дніпропетровськгаз" повністю підтримує і готове до впровадження добового балансування ринку, адже завдяки щоденному балансуванню споживачі зможуть закривати свій баланс кожного дня, а не очікувати завершення місяця, як це відбувається зараз. Це спростить обмін інформацією учасників ринку і забезпечить точний облік заявленого і реально відібраного газу.

Довідка: Основною сферою діяльності ПАТ "Дніпропетровськгаз" є розподіл природного газу споживачам Дніпропетровської області. На сьогодні рівень газифікації регіону становить 89%. Природний газ отримують майже 600 тисяч сімей та 2,3 тис. підприємств, установ і організацій. Компанія посідає друге місце з розподілу природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Обсяги розподілу складають близько 1,7 мільярдів кубометрів газу на рік. ПАТ "Дніпропетровськгаз" - одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів усіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА