16:23 14.08.2018

ПАТ «Криворіжгаз» готовий до переходу на добове балансування газу

3 хв читати

АТ «Укртрансгаз» звинуватив ПАТ «Криворіжгаз», в наданні некоректної інформації, яка стосується EIC-кодів споживачів газу. Однак, починаючи з кінця 2017 року ПАТ «Криворіжгаз» на базі нової інформаційної платформи налагодив регулярну передачу актуальних EIC-кодів споживачів газу. Усі дані щодо ЕІС кодів передаються в електронному виглядів, а на кожне електронне повідомлення ПАТ «Криворіжгаз» отримує підтвердження про те, що файл оброблено і помилок не знайдено.

У 2015 році для  в рамках реформування вітчизняного газового ринку «Криворіжгаз» розпочав роботу із підтримання в актуальному стані бази даних EIC-кодів споживачів. На сьогодні ПАТ «Криворіжггаз» вже присвоїв такі ЕІС-коди приблизно 290 тис. споживачам газу та передав інформацію за кожним із них до АТ «Укртрансгаз». Лише на основі цих кодів АТ «Уктрансгаз» може виділяти номінації для споживачів газу. Тому, ПАТ «Криворіжгаз» постійно працює над процесом  актуалізації бази даних споживачів. Щоразу, оновлена інформація щодо ЕІС-кодів і передається у встановлений термін та у відповідному формат до АТ «Уктрансгаз». На кожне надіслане повідомлення ПАТ «Криворіжгаз» отримує підтвердження у вигляді електронних листів-відповідей «файл оброблено, помилок не знайдено», тобто прийнято в роботу. 

«Присвоєння та передачі ЕІС-кодів споживачів до АТ «Укртррансгаз» – це технічний процес, який триває майже чотири роки. Дані оновлюються в постійному режимі та оперативно передаються нашою компанією Оператору ГТС. Однак, лише зараз на адресу нашої компанії почали звучати звинувачення щодо некоректності інформації, яка стосується EIC-кодів споживачів. Відбулося це після перевірки держрегулятором «Уктрансгазу» та накладанням на нього штрафу через зрив переходу на добове балансування, яке мало стартувати із 1 серпня 2018 року», - говорить директор комерційний ПАТ «Криворіжгаз» Анна Ковпак.

Тому ПАТ «Криворіжгаз» вважає, що такі заяви АТ «Укртрансгаз» спрямовані на дискредитацію компанії з метою зняти з себе відповідальність за невчасний перехід на добове балансування.

ЕІС-код (Energy Identification Code) - це код за яким всі учасники ринку можуть ідентифікувати споживача газу, його параметри та точки комерційного обліку. На базі цих даних Оператор ГТС мав створити інформаційну платформу для обміну даними щодо обсягів споживання газу між учасниками ринку. Запровадження щоденного балансування дозволить споживачам закривати свій баланс кожного дня, не очікуючи завершення місяця, як зараз. Зі свого боку ПАТ «Криворіжгаз» повністю готовий до впровадження добового балансування ринку та здійснює збір і аналіз оперативних даних про розподіл газу серед 290 тис. споживачів Кривого Рогу та Криворіжського району на базі власної інформаційної платформи.

Довідка. Основною сферою діяльності ПАТ «Криворіжгаз» є розподіл природного газу. На сьогоднішній день рівень газифікації міста становить 98%. Природний газ отримують майже 300 000 сімей і 900 підприємств, установ і організацій. Найбільшими споживачами є підприємства гірничо-металургійного комплексу: АрселорМіттал Кривий Ріг, підприємства групи Метінвест, Євраз СУХА БАЛКА. ПАТ «Криворіжгаз» входить до реєстру великих платників податків у Дніпропетровській області та щорічно платить до бюджетів різних рівнів понад 65 млн. гривень.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА