16:35 15.08.2018

ПАТ "Вінницягаз" готове до переходу на добове балансування газу

3 хв читати

АТ "Укртрансгаз" оприлюднив заяву про те, що ПАТ "Вінницягаз" подало некоректну інформацію стосовно EIC-кодів споживачів природного газу. Однак, починаючи з кінця 2017 року, ПАТ "Вінницягаз" на базі нової інформаційної платформи налагодила регулярну передачу актуальних EIC-кодів споживачів газу. Щоразу після передачі даних компанія отримує підтвердження від "Укртрансгазу" про обробку інформації та відсутність помилок.

Тому ПАТ "Вінницягаз" розглядає заяву "Укртрансгазу" як спробу дискредитації, щоб перекласти на операторів ГРМ відповідальність за зрив  запровадження добового балансування.

Роботу із підтримання в актуальному стані бази даних EIC-кодів споживачів ПАТ "Віницягаз" розпочала у 2015 році в рамках реформування вітчизняного газового ринку. На сьогодні компанія вже присвоїла такі ЕІС-коди понад 450,7 тис. споживачам газу. Вся база персональних газових кодів споживачів була передана на адресу АТ "Укртрансгаз" у листопаді 2017 року. Надані тоді зауваження Оператора ГТС компанія оперативно усунула в робочому порядку.  Відтак, у грудні 2017 року АТ "Укртрансгаз" була знову передана оновлена база ЕІС-кодів споживачів. У відповідь на електронний лист із переданими даними ПАТ "Вінницягаз" отримала підтвердження наступного змісту: "Файл оброблено, помилок не знайдено". Надалі ЕІС-коди споживачів  компанія надсилає "Укртрансгазу" в електронному вигляді по мірі того, як з’являються нові споживачі,  відповідно до вимог Кодексу ГРМ.

"Жодні зауваження з боку "Укртрансгазу" щодо несвоєчасності чи невідповідності поданої інформації з грудня 2017 року і по даний час до "Вінницягаз" не надходили. Якраз навпаки – в усіх випадках після передачі нами даних "Укртрансгаз" підтвердив їх отримання та відсутність помилок", - наголошує технічний директор ПАТ "Вінницягаз" Володимир Білаш.

Публічні звинувачення від "Уктрансгазу" щодо некоректності інформації, яка стосується ЕІС-кодів споживачів, з’явилися лише після його перевірки держрегулятором та накладанням на  нього штрафу у зв’язку зі зривом добового балансування, яке мали запровадити з 1 серпня 2018 року. Тому компанія вважає, що заяви оператора ГТС – це спроба перекласти відповідальність за невчасний перехід на добове балансування.

Процедура надання EIC-кодів запроваджена з метою переходу на новий формат регулювання ринку, у тому числі на режим добового балансування. ПАТ "Вінницягаз" повністю підтримує перехід на нову систему і готове до впровадження добового балансування. Адже завдяки йому споживачі зможуть закривати свій баланс не раз на місяць, а кожного дня. І це, в свою чергу, значно спростить обмін інформацією між учасниками і забезпечить максимально достовірний облік спожитого природного газу.

Основною сферою діяльності ПАТ "Вінницягаз" є розподіл природного газу. На сьогодні рівень газифікації Вінничини становить 54 %. Природний газ отримують 448 451 сім’я і майже 6074 підприємств, установ і організацій. Обсяги розподілу становлять  821 494,340 тис. кубометрів природного газу на рік. ПАТ "Вінницягаз" входить до реєстру великих платників податку у Вінницькій області. У 2017 році до бюджетів різних рівнів компанією було сплачено понад 73 мільйони гривень.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА