13:31 20.09.2018

З початку року із ПАТ "Житомиргаз" звільнилося майже три сотні кваліфікованих спеціалістів

2 хв читати

Через неконкурентний рівень оплати праці кваліфіковані спеціалісти йдуть з підприємства. За дев’ять місяців поточного року плинність кадрів ПАТ "Житомиргаз" склала 12%. Звичайною є плинність кадрів на рівні до 5% на рік від загальної чисельності персоналу компанії.

 

З січня по вересень 2018 року з підприємства звільнився 281 працівник. Цього року середня заробітна плата ПАТ "Житомиргаз" склала 6 060  гривень. Аналогічний показник по промисловості в Житомирській області вища на 37% і сягає 8 200 грн.

 

"Аби забезпечити роботу майже 13,5 тис. розподільних газопроводів області, 60,5 тис одиниць газорегулюючого обладнання на них, доставку газу до усіх споживачів області необхідні висококваліфіковані фахівці. Брак коштів для забезпечення достойної заробітної плати спричиняє плин кадрів. А відсутність фахівців, які відповідають за належний робочий стан мереж, може призвести до колапсу газової галузі в регіоні", - зазначає голова профспілки працівників ПАТ "Житомиргаз" Олена Брюханова.

 

Витрати на оплату праці газорозподільних підприємств закладаються в тариф* на розподіл природного газу. Діючий тариф, затверджений ще в 2016 році, не покриває реальну вартість робіт, товарів та послуг. ПАТ "Житомиргаз" неодноразово зверталось до НКРЕКП, яка встановлює тарифи на розподіл природного газу, з розрахунками економічно обґрунтованих витрат компанії.

 

На даний час  розроблена методика тимчасового розрахунку тарифу, проте, аби вона "запрацювала" цей алгоритм повинен бути опублікований в тритижневий термін в офіційних ЗМІ (в "Урядовому кур’єрі"). Проте дотепер публікація методики не опублікована, через те не вступила в силу.

 

Профспілка працівників ПАТ "Житомиргаз" в черговий раз звертається до НКРЕКП і уряду з вимогою врахувати в тарифі на розподіл газу підвищення зарплат газовиків до рівня, середнього по промисловості. В гіршому випадку - працівники галузі можуть почати акції протесту.

 


*Тариф на розподіл природного газу – це складова ціни на газ. Ця частка складає 63 копійки від 6,9579 грн за 1м3.


Довідка. Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації "Житомиргаз" здійснює розподіл природного газу на території Житомирської області. Річний обсяг транспортування становить до 600 мільйонів кубометрів газу. Клієнтами компанії є понад 360 тисяч домоволодінь Житомирської області – 11 міст, 36 селища міського типу та 583 села.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА