13:11 19.10.2018

Оператори ГРМ єдині на ринку газу України завершили анбандлінг

1 хв читати

Розподіл газу є єдиним сектором ринку газу в Україні, де завершено анбандлінг. Після поділу компаній в 2015 році всі постачальники газу опинилися в рівних умовах перед операторами ГРМ (DSO), що сприяє конкуренції.

Директор Регіональної Газової Компанії Олег Никоноров

директор Регіональної Газової Компанії Олег Никоноров

В Україні тільки у сфері газорозподілу успішно завершено анбандлінг. Після його проведення істотно зросла конкуренція серед компаній-постачальників газу. Їх чисельність за минулі три роки зросла з 50 до 400.

Про це 17 вересня 2018 року в Брюсселі на конференції UAinEUenergy ("Роль і місце українського енергетичного сектора в глобальних процесах") повідомив директор Регіональної Газової Компанії Олег Никоноров. "Завдяки анбандлінгу в газорозподілі зараз самостійно і ефективно діють компанії-оператори ГРМ і компанії-постачальники газу", - сказав Олег Никоноров.

У ході конференції UAinEUenergy, в Брюсселі Центр Разумкова презентував звіт "Про роль і місце українського енергетичного сектора в глобальних процесах". Один з його розділів був присвячений проблемі в затримці створення незалежного Оператора ринку, який не буде контролюватися ні державою, ні яким-небудь з учасників газового ринку.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА