19:36 26.12.2018

У 2018 році на Волині встановлено понад 3 500 індивідуальних приладів обліку газу

2 хв читати

У поточному році ПАТ "Волиньгаз" встановило 3,5 тис лічильників газу. Без обліку у Волинській області залишається 4600 споживачів. Прилади обліку будуть встановлені в наступному році.

На сьогодні "Волиньгаз" спрямовує всі зусилля на встановлення лічильників споживачам, які використовують газ для приготування їжі, тобто користуються лише газовими плитами. В області лічильниками газу оснащено домоволодіння понад 236 тис. квартир разом із вузлами обліку газу (ВОГ), що становить 98 % від загального числа споживачів компанії.

“На Волині залишається встановити ще близько 4 600 індивідуальних лічильників  газу, що здійснюється в рамках інвестпрограми, яку затверджує державний регулятор, за кошти, виділені у вигляді тарифу на розподіл природного газу. У 2018 році обсяг фінансування на такі роботи, схвалений НКРЕКП, становить лише 0,5 млн. грн.”, - розповідає директор технічний ПАТ “Волиньгаз” Павло Козюк.  

ПАТ "Волиньгаз" планує виконати планові роботи з встановлення 4 600 лічильників лічильників газу в наступному році. 7 грудня 2018 року було затверджено інвестпрограму ПАТ "Волиньгаз" на 2019 рік. Нею передбачено встановлення та заміну лічильників, визнаних непридатними при повірці в кількості 5 938 штук.

Згідно з чинним  законодавством споживачі газу повинні бути забезпечені приладами обліку до 1 січня 2021 року. Основна проблема, яка виникає в процесі оснащення лічильниками багатоповерхового житлового фонду, пов’язана з відсутністю доступу в газифіковані квартири. Деякі мешканці свідомо відмовляють у доступі для встановлення лічильників, тим самим перешкоджаючи виконанню державної програми.

Відповідно до вимог Кодексу ГРМ, у разі відмови від встановлення лічильників фахівці газової компанії складають Акт про порушення. При цьому важливо розуміти: якщо споживач не забезпечить встановлення лічильника за свої кошти до 1 січня 2021 року, згідно з вимогами Закону Оператор ГРМ буде зобов'язаний припинити розподіл газу на об'єкт без комерційного вузла обліку.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА