14:20 29.03.2019

Головна мета для нової влади

4 хв читати

Сімейна політика - ключова складова стратегії національної безпеки України. Адже будь-яке суспільство не здатне існувати без чоловіка і жінки, які вирішують укласти священний шлюб, народжувати дітей і забезпечувати життєдіяльність своєї родини. Це базис української держави, це - основи існування будь-якої цивілізації.

Сімейна політика в Україні змушує ніяковіти. Вона кульгаючи і хвора. Хоча, чесно кажучи, є підстави стверджувати, що її взагалі не існує в комплексному розумінні. Відсутнє  навіть профільне міністерство. А якщо і говорять про підтримку сімей, то мають на увазі в основному соціальне забезпечення. Так, воно необхідне, але тільки як додатковий компонент.А основним чинником цієї теми є цінності. Тому чи можемо ми констатувати підйом і реалізацію саме просімейних цінностей - в ЗМІ, в наших будинках, кабінетах влади, законах - постановах?

У сучасному суспільстві часто звучить теза про права і інтереси особи і громадянина. Однак сьогодні слід все голосніше кричати про права і інтереси сімей. Тим більше, що особа і громадянин не можуть існувати поза інституту сім'ї. Сьогодні прийшов час докласти всіх зусиль для створення в країні просімейного порядку денного. Ми маємо спільну мету - побудувати державу, яка економічно процвітає, живе в безпеці і благополуччі. Але найголовніша мета - побудова державу, де живуть щасливі міцні сім'ї.

Кількісними та якісними показниками досягнутого успіху можна вважати наступне:

- мінімізація практики співжиття без реєстрації шлюбу і церковного вінчання;

- громадська традиція укладення шлюбу між чоловіком і жінкою у віці до 30 років;

- радикальне зниження тенденції розлучень;

- збільшення середнього показника кількості дітей в кожній сім'ї до трьох;

- а також як наслідок - загальне омолодження і зміцнення нації.

Всі ці показники будуть свідчити про високий рівень моралі і відповідальності нашого суспільства.

Міцні і здорові сім'ї - це сім'ї, побудовані на основі християнських цінностей, які є інструментом для вирішення багатьох проблем - сирітства, бездомних, ВІЛ / СНІДу, алкоголізму, наркоманії.

Здорові сім'ї в державі - це не тільки морально, а й раціонально. Тому ця тема повинна стати абсолютно природною складовою всіх базових документів органів влади, в тому числі, Ради національної безпеки і оборони.

Основні загрози:

Розлучення. Ця практика стала унормованою і більше не викликає подиву. Суспільство звикло, що близько половини шлюбів розриваються вже через кілька років.

Цивільні "шлюби". Це ще одне явище, яке має всі шанси перетворитися на нову традицію - цивільні партнерства без будь-якої державної реєстрації та церковного вінчання.

Ще одна загроза - посягання на дефініцію статі. Сьогодні широко впроваджується так звана гендерна теорія. Слово "стать" в публічному дискурсі все частіше замінюють поняттям "гендер". Ця дуже підступна стратегія має на меті одне - нейтралізувати поняття біологічної статі для подальшого нормування різних сексуальних збочень і психічних відхилень. Але правда полягає в тому, що не існує ніякого гендеру, є лише біологічна стать. І дозволимо собі нагадати, що стать визначається первинними статевими ознаками, а не соціальною роллю або функцією. І існує тільки дві статі - чоловіча і жіноча.

Одним з наслідків поширення гендерної теорії є міжнародна політична кампанія, яка має на меті врегулювати гомосексуальні відносини як варіант норми. Отже, ще одна відносно нова, але дуже агресивна загроза, - пропаганда гомосексуалізму для подальшої законодавчої легалізації одностатевих цивільних партнерств і так званих "одностатевих шлюбів".

Штучне переривання вагітності. Поширення практики вбивства ненароджених дітей набуло ознак справжнього геноциду. За роки незалежності України убито понад 10000000 малюків.

Завдання для всіх і кожного

Щасливі і міцні сім'ї - це, перш за все, відповідальність самих сімей і суспільства, в якому вони утворюються. Однак саме органи державної влади мають величезні повноваження для створення того, що ми на початку назвали просімейним громадським порядком дня, або ж просімейнию кон'юнктурою. Завдання для всіх і кожного в цьому контексті можна сформулювати кількома ключовими тезами:

- розглядати сімейну політику держави в контексті національної безпеки;

- орієнтацію на права і інтереси сімей вважати пріоритетними у державній стратегії, громадському секторі та економічному житті;

- впровадити в середній та вищій школі викладання курсу з підготовки до подружнього сімейного життя;

- популяризувати статеву стриманість до шлюбу як кращий спосіб боротьби з епідемією ВІЛ / СНІД та іншими венеричними захворюваннями

- прийняти закон про заборону пропаганди гомосексуалізму;

- прийняти закон про заборону штучного переривання вагітності;

- запровадити механізм збільшення грошових виплат на кожну наступну в сім'ї дитину;

- сприяти розвитку сімейного бізнесу, стимулювати цей процес навчанням і податковими пільгами;

- реалізовувати національну медіастратегію по піднесенню авторитету сімейного союзу чоловіка і жінки, які народжують і відповідально виховують дітей; забезпечувати цей процес повинна перш за все Громадська телерадіоорганізація України;

- забезпечувати державне соціальне замовлення на реалізацію просімейної стратегії профільними авторитетними громадськими і релігійними організаціям, які мають відповідну мотивацію і солідний досвід.

Ми в світовому контексті хочемо асоціюватися не тільки з хорошим чорноземом, красивими дівчатами або піонерством в космічній галузі, також країною зі стійкими християнськими цінностями в сім'ї.

Саме орієнтація на ці цілі дозволить нам говорити про збереження і подальший розвиток нашої країни, а також нашого народу.

Руслан Кухарчук спільно з Christian Business Association.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА