09:59 11.04.2019

Європі потрібно 14 млн трудових мігрантів у найближчі роки

2 хв читати

Європі потрібно 14 млн трудових мігрантів у найближчі роки

Краків, 11 квітня 2019. Для подальшого економічного зростання країнам ЄС потрібно значно збільшити кількість залучених трудових мігрантів з інших частин світу. В найближчі роки ця потреба складатиме щонайменше 14 млн працівників. Низька народжуваність та зростання тривалості життя у країнах Європи призводять до нестачі робочих рук для підтримання високих стандартів життя. Крім того, відповідальність за соціалізацію та адаптацію трудових мігрантів повинні нести місцеві уряди, а також виділяти кошти на ці потреби.  Про це йшла мова на 5-му Європейському Конгресі місцевого самоврядування, який відбувся у місті Кракові (Польща).  

Місцеве самоврядування зобов’язане активно допомагати трудовим мігрантам у переїзді та  облаштуванні на новому місці, отриманню освіти та підвищенню кваліфікації, контролю за роботодавцями у питаннях оплати праці та тривалості робочого дня, медичного обслуговування та страхування, адаптації до нової мови та місцевої культури. Тоді розвиток регіонів буде відбуватися у гармонійний спосіб і забезпечить подальше зростання рівня добробуту європейських країн. 

«Яким чином у відкритому світі можна вирішити – якій країні належить та чи інша людина? Марокканець, який жив і працював в Італії впродовж 30-ти років, вирішив поїхати додому на два роки і за цей час втратив італійську посвідку на постійне місце перебування. Але це велике питання – чи він марокканець сьогодні чи вже фактично італієць?», - розповів Алесандро Інгарія, мер комуни Прієро (Італія).  

«2 млн людей, що живуть у Відні (50% населення), не народились в Австрії. 7-8% громадян Австрії сповідують іслам і ця частка населення зростає дуже динамічно. Обличчя країни змінюється, хоча при цьому економічне зростання продовжується», - повідомив Франц Вольф, директор Австрійського інтеграційного фонду.     

 «Країни Європи і зокрема Польща можуть зробити багато у справі захисту та адаптації українських трудових мігрантів. Сьогодні наші громадяни самостійно вирішують соціальні питання у країнах ЄС, пристосовуються до місцевих порядків та законів. Місцеве самоврядування повинно створювати однакові умови життя і праці для населення та залучених трудових мігрантів. Таким чином, соціальна рівність між різними національними групами дасть змогу уникати міжнаціональних та міжкультурних конфліктів», - сказав Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

Довідка:

Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування є неприбутковою громадською організацією, що опікується питаннями та проблемами, пов’язаними з працевлаштуванням за кордоном громадян України. Членами асоціації є незалежні приватні компанії, що надають послуги у сфері міжнародного працевлаштування. Асоціація існує заради координації зусиль всіх учасників ринку працевлаштування за кордоном та ефективного захисту інтересів українських працівників, що збираються шукати роботу за межами України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА