18:18 16.04.2019

ПАТ "Фармак" підтримує проект "Екошкола"

6 хв читати

13 квітня учні дев’яти шкіл Подільського району міста Києва презентували свої екопроекти, спрямовані на збереження природних ресурсів та економію коштів освітніх установ. Три найкращі – отримали міні-гранти від ПАТ "Фармак" на реалізацію своїх проектів.

Проект "Екошкола"  ПАТ "Фармак" реалізує в співпраці з ГО "Український екологічний клуб "Зелена Хвиля"".

Переможців обрала конкурсна комісія, до складу якої увійшли: Зубарєва Олена, керівник Департаменту корпоративних комунікацій ПАТ "Фармак"; Олена Шаміна, представник управління освіти Подільського району міста Києва; Санківська Ірина, викладач кафедри методики та психології дошкільної і початкової освіти ІППО Київського університету ім. Б. Грінченка; Артем’єва Надія, менеджер грантових проектів ГО "Грінкубатор"; Халаїм Олександра, к. б. н., голова ГО УЕК "Зелена Хвиля".

Проекти-переможці:

- Інноваційне утеплення класу біології методом спеціальної теплової регуляції. Проект передбачає встановлення авторської конструкції "Автоматичний тепловий насос зворотної тяги" в навчальній аудиторії. Додаткові заходи з енергозбереження в аудиторії – встановлення двох терморегуляторів на секції опалення, теплових екранів за радіаторами, монтаж термоплівки на ¾ площі вікон. Школа № 34.
-
Створення навчально-дослідницьких екоклумб. Свого роду інкубатор, для вирощування рослин, і навіть тих, що занесені до "Червоної книги". Школа № 45.
-
Школа без пластику. Суть проекту – в пропаганді закупівлі екопляшок для учнів замість пластикових стаканчиків і встановлення пластикпресів. Гімназія № 257 "Синьоозерна".

Але переможцями є насправді всі. Учні здобули унікальні знання, які зможуть застосувати в подальшому житті.

"Цей проект формує нову культуру взаємодії з довкіллям, усвідомлене споживання природних ресурсів. Свідомість та відповідальність не тільки школярів, але вчителів і батьків. Учні ДО й ПІСЛЯ "Екошколи" помітно різні. Вони по-іншому дивляться на світ і свої дії оцінюють із погляду раціональності, ощадливості та економії. Крім того, неоціненними для школярів є знання в галузі проектного менеджменту, які зібрані в методичному посібнику "Екошкола". З такою практикою й навичками учні будуть легко взаємодіяти із зовнішнім світом, пам’ятаючи про глобальні принципи сталого розвитку суспільства", – зазначила Олена Зубарєва, керівник департаменту корпоративних комунікацій ПАТ "Фармак".

Команда Школи № 34 отримала грант на 25 000 грн, команда Школи № 45 – на 20 000 грн, команда Гімназії № 257 "Синьоозерна" – на 15 000 грн.

Оцінювання проектів проходило за такими критеріями:

- Актуальність та перспективність ідеї. Які якісні зміни відбудуться в школі завдяки реалізації ідеї проекту.
- Екологічність проекту. Як проект сприятиме покращенню стану довкілля?
- Командна робота. Вміння працювати в команді, ступінь залучення всіх зацікавлених сторін – учнів різних класів, учителів, батьків, адміністрації, зовнішніх партнерів.
- Презентація результатів – якість доповіді, культура мовлення, відчуття часу.

"Діти набувають навички, продукують ідеї. Вони роблять екологічний моніторинг своєї школи. Виявляють проблеми, які можна було б вирішити завдяки навичкам, здобутим під час занять в "Екошколі". Наприклад, зменшити використання ресурсів школи, зробити її більш енергоефективною", – наголосила Олександра Халаїм, голова ГО "Український екологічний клуб “Зелена Хвиля”".

"Ми хочемо розсадити клумби біля школи. А для цього нам потрібно придбати гроубокс. Ми вже висаджуємо квіти й рослини, овочеві культури", – розповіла Анастасія Аршинова, екоактивістка школи № 45.

"Ми створили авторський проект, який допоможе використовувати нам надлишкове тепло під стелею ефективно, і завдяки цьому ми зможемо заощадити великі гроші на опаленні гімназії", – зазначила Катерина Топчило, учениця гімназії № 34 "Либідь".

"Цей проект набагато розширив межі сприйняття й роботи з інформацією та критичних підходів у учнів", – зазначила Ніна Ватечко, викладач кафедри методики та психології дошкільної і початкової освіти КУ ім. Б. Грінченка.

Довідка про проект

Пілот проекту "Екошкола" було успішно реалізовано в Шостці, де розташований департамент із виробництва АФІ ПАТ "Фармак". Його учасниками стали 9 шкіл міста. У межах проекту учні 8–11 класів пройшли освітній курс, який тривав 8 місяців, із глобальних теоретичних екологічних питань і навчилися застосовувати здобуті знання на практиці. Найкращі проекти, спрямовані на вирішення екологічних проблем конкретної школи, отримали міні-гранти від ПАТ "Фармак" на їх реалізацію. Успішний старт проекту "Екошкола" дає змогу транслювати його в різні частини України, залучаючи драйверів екологічно-просвітницького руху, соціально-відповідальний бізнес і головне – небайдужу, прогресивну молодь країни. У 2018 році проект "Екошкола" увійшов до 20-ки найкращих соціальних проектів України.

У 2019 році "Фармак" розширив межі екологічного проекту "Екошкола" та залучив до нього 10 шкіл Києва.

Для школярів було розроблено унікальний навчально-методичний посібник, який увібрав у себе найголовніші та найважливіші питання, з якими стикається сьогодні світ. Навчально-методичний посібник "Екошкола" схвалено Міністерством освіти та науки України

Довідка про "Фармак"

ПАТ "Фармак" — український виробник лікарських засобів європейського рівня. Завдяки високій якості препаратів та інноваційному підходу у виробництві, ПАТ "Фармак" із 2010 року є лідером фармацевтичного ринку України (згідно зі структурою маркетувальних організацій у кожному з періодів) *.

У портфелі компанії 220 продуктових досьє. Щорічно Компанія виводить на ринок до 20 нових препаратів.

Продукція ПАТ "Фармак" експортується до 20 країн світу. ПАТ "Фармак" отримав нагороду Import Export Award 2017 як найкращий експортер імпортер серед українських компаній.

ПАТ "Фармак" — єдиний фармвиробник, який увійшов до ТОП-100 платників податків**.

На підприємстві функціонують 19 виробничих ліній, що відповідають вимогам GMP. Впроваджена та постійно вдосконалюється фармацевтична система якості згідно з чинними регуляторними вимогами та відповідно до світових стандартів: ISO, GMP. Щороку компанія проходить приблизно 15 міжнародних інспекцій та перевірок.

ПАТ "Фармак" є лідером у постачанні лікарських засобів в Україні за програмою "Доступні ліки". З 23 молекул, на які розповсюджується програма, 8 є в портфелі "Фармак". Це 26 готових лікарських засобів, з яких 7 відшкодовуються повністю, 19 – частково.

У 2018 році ПАТ "Фармак" відкрив нове виробництво з виготовлення твердих лікарських засобів. Інвестиції становлять 20 млн євро. Після запуску нової дільниці з випуску твердих лікарських форм виробнича потужність ПАТ "Фармак" подвоїться та сягне 3 мільярдів одиниць продукції ТЛФ на рік. Також завдяки збільшенню виробництва створено майже 100 нових робочих місць.

У компанії працюють більш ніж 2500 осіб. Понад 80% управлінських вакансій закриваються власними кандидатами. ПАТ "Фармак" активно співпрацює із шістьма провідними вишами України.

У компанії працюють 5 новітніх лабораторій. Власний лабораторно-технологічний комплекс R&D — науково-дослідний полігон для випробування нових і вдосконалення наявних технологій готових лікарських засобів. Лабораторії оснащені високотехнологічним обладнанням таких світових виробників, як Glatt, SBM, Urlinski, Belimed, De Ditrich, Gea, Sartorius, Malvern Instruments та ін.

З 2015 року в ПАТ "Фармак" працює власний комплекс із виготовлення субстанцій (департамент із виробництва АФІ) у м. Шостка. Його планова потужність становить 100 тонн субстанцій на рік.

За версією порталу "Економічна правда" у 2017 році ПАТ "Фармак" увійшло до топ-5 найінноваційніших компаній України. Журнали "Бізнес", "Фокус" назвали ПАТ "Фармак" одним із найкращих роботодавців серед українських компаній.

* за обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні, за даними Proxima Research
** дані Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА