15:36 13.05.2019

ПАТ "Фармак"– перша вітчизняна фармкомпанія, яка приєдналася до Мережі Глобального Договору ініціативи ООН

4 хв читати

Мережа Глобального Договору в Україні є офіційним представником глобальної мережі UN Global Compact – ініціативи ООН, яка поєднує ООН та компанії в усьому світі.

Приєднання до глобальної мережі означає, що політика сталого розвитку ПАТ "Фармак"збігається з принципами Глобального Договору ініціативи ООН.

"Будучи лідером та флагманом української фармацевтики, ми повинні йти в ногу зі світовими практиками, а іноді і випереджати їх. Тому думаючи масштабно та глобально, ми йдемо шляхом європейського розвитку. Приєднання до Мережі Глобального Договору ініціативи ООН поряд із такими світовими фармкомпаніями, як Bilim Pharmaceuticals, Hikma Pharmaceuticals Plc, Ferring Pharmaceuticals, відкриває нам нові горизонти у сфері сталого розвитку та вирішення глобальних проблем. Ми виготовляємо сучасні, якісні та доступні лікарські засоби для України та більш ніж 20 країн світу. "Фармак" сповідує принципи, які покладені в основу глобальної мережі. Компанія як взірець галузі забезпечує всі права працівників та надає гідні умови праці, постійно підвищуючи заробітну плату. Ми ведемо прозорий бізнес та щорічно публікуємо фінансову звітність за вимогами МСФЗ. Компанія жорстко дотримується всіх екологічних нормативів і зменшує вплив на довкілля, розширюючи виробництво. Приєднання до Мережі Глобального Договору ініціативи ООН на високому міжнародному рівні доводить відповідальність компанії "Фармак" та правильність обраного напряму», – зазначив Володимир Костюк, виконавчий директор ПАТ "Фармак».

"У всьому світі йде тенденція долучення фармацевтичних компаній до світового руху соціально-відповідальних компаній – Мережі Глобального договору ООН. "Фармак" є першою в Україні фармацевтичною компанією, яка доєдналася до ГД ООН. Вже заплановано низку спільних заходів, спрямованих на просування Цілей сталого розвитку в Україні далі», – зазначила Тетяна Сахарук, голова Правління Глобального договору ООН в Україні

Глобальний договір є ініціативою, спрямованою на сприяння соціальній відповідальності бізнесу та підтримку розв'язання підприємницькими колами проблем глобалізації та створення більш стабільної та всеохопної економіки.

На сьогодні до Глобального договору приєдналося більш ніж 9 500 компаній та організацій із 162 країн світу.

Десять універсальних принципів

Принципи прав людини

Принцип 1: Комерційні компанії повинні забезпечувати та поважати захист прав людини, проголошених на міжнародному рівні.

Принцип 2: Комерційні компанії повинні забезпечувати, щоб їхня власна діяльність не сприяла порушенню прав людини.

Принципи праці

Принцип 3: Комерційні компанії повинні підтримувати свободу зібрань і дієве визнання права на колективні переговори.

Принцип 4: Комерційні компанії повинні сприяти викоріненню примусової або обов’язкової праці.

Принцип 5: Комерційні компанії повинні сприяти дієвому викоріненню дитячої праці.

Принцип 6: Комерційні компанії повинні сприяти дієвому викоріненню дискримінації стосовно зайнятості та працевлаштування.

Екологічні принципи

Принцип 7: Комерційні компанії повинні дотримуватися обережних підходів до екологічних проблем.

Принцип 8: Комерційні компанії повинні ініціювати поширення екологічної відповідальності.

Принцип 9: Комерційні компанії повинні стимулювати розвиток і розповсюдження екологічно чистих технологій.

Антикорупційний принцип

Принцип 10: Комерційні компанії повинні протидіяти будь-яким формам корупції, включно зі здирництвом.

ДОВІДКА

ПАТ "Фармак"— український виробник лікарських засобів європейського рівня. Завдяки високій якості препаратів та інноваційному підходу у виробництві, ПАТ "Фармак"із 2010 року є лідером фармацевтичного ринку України (згідно зі структурою маркетувальних організацій у кожному з періодів) *.

У портфелі компанії 220 продуктових досьє. Щорічно Компанія виводить на ринок до 20 нових препаратів.

Продукція ПАТ "Фармак"експортується до 20 країн світу. ПАТ "Фармак"отримав нагороду Import Export Award 2017 як найкращий експортер імпортер серед українських компаній.

ПАТ "Фармак"— єдиний фармвиробник, який увійшов до ТОП-100 платників податків**.

На підприємстві функціонують 19 виробничих ліній, що відповідають вимогам GMP.

Впроваджена та постійно вдосконалюється фармацевтична система якості згідно з чинними регуляторними вимогами та відповідно до світових стандартів: ISO, GMP. Щороку компанія проходить приблизно 15 міжнародних інспекцій та перевірок.

ПАТ "Фармак"є лідером у постачанні лікарських засобів в Україні за програмою "Доступні ліки». З 23 молекул, на які розповсюджується програма, 8 є в портфелі "Фармак». Це 26 готових лікарських засобів, з яких 7 відшкодовуються повністю, 19 – частково.

У 2018 році ПАТ "Фармак"відкрив нове виробництво з виготовлення твердих лікарських засобів. Інвестиції становлять 20 млн євро. Після запуску нової дільниці з випуску твердих лікарських форм виробнича потужність ПАТ "Фармак"подвоїться та сягне 3 мільярдів одиниць продукції ТЛФ на рік. Також завдяки збільшенню виробництва створено майже 100 нових робочих місць.

У компанії працюють більш ніж 2500 осіб. Понад 80% управлінських вакансій закриваються власними кандидатами. ПАТ "Фармак"активно співпрацює із шістьма провідними вишами України.

У компанії працюють 5 новітніх лабораторій. Власний лабораторно-технологічний комплекс R&D — науково-дослідний полігон для випробування нових і вдосконалення наявних технологій готових лікарських засобів. Лабораторії оснащені високотехнологічним обладнанням таких світових виробників, як Glatt, SBM, Urlinski, Belimed, De Ditrich, Gea, Sartorius, Malvern Instruments та ін.

З 2015 року в ПАТ "Фармак"працює власний комплекс із виготовлення субстанцій (департамент із виробництва АФІ) у м. Шостка. Його планова потужність становить 100 тонн субстанцій на рік.

За версією порталу "Економічна правда"у 2017 році ПАТ "Фармак"увійшло до топ-5 найінноваційніших компаній України. Журнали "Бізнес», "Фокус"назвали ПАТ "Фармак"одним із найкращих роботодавців серед українських компаній.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА