16:16 20.05.2019

"Мегабанк" залучив 5 мільйонів євро іноземного фінансування для МСБ

2 хв читати
"Мегабанк" залучив 5 мільйонів євро іноземного фінансування для МСБ

"Мегабанк" (Харків) привернув довгострокове кредитне фінансування від фонду BlueOrchard Microfinance Fund (BOMF), який знаходиться під управлінням швейцарського інвестиційного менеджера BlueOrchard Finance Ltd.

Розмір кредитної лінії – 5 мільйонів євро, термін дії кредитного договору – три роки. Угода була підписана 14 травня. Отримані кошти "Мегабанк" використає для кредитування підприємств малого та середнього бізнесу з різних галузей економіки.

"Дуже важливо підкреслити, що отриманий ресурс – довгостроковий. Ми зможемо запропонувати клієнтам інвестиційні кредити – під покупку техніки, устаткування і так далі, і таких пропозицій зараз практично немає на ринку. Залучаючи цей іноземний кредит, "Мегабанк" дотримується своєї цільової програми з розвитку малого та середнього бізнесу: наше стратегічне завдання – продовжувати кредитувати мікро-, малий та середній бізнес і таким чином підтримувати реальний сектор економіки України", – зазначив Голова Правління "Мегабанку" Олексій Яценко.

Довідка. BlueOrchard Finance Ltd провідний глобальний менеджер з інвестицій, покликаний сприяти інклюзивному та екологічно безпечному зростанню. BlueOrchard була заснована в 2001 році з ініціативи ООН як перший в світі комерційний менеджер з мікрофінансових боргових інвестицій. Сьогодні BlueOrchard надає установам на ринках, що розвиваються і граничних ринках боргове і акціонерне фінансування, а інвесторам по всьому світу високоякісні інвестиційні рішення, включаючи кредити, приватні інвестиції і стійку інфраструктуру.

Маючи велику глобальну присутність і представництва на чотирьох континентах, на сьогоднішній день BlueOrchard інвестувала понад 6 мільярдів доларів США на 80 ринках, що розвиваються і граничних ринках, забезпечуючи суттєві соціальні та екологічні результати.

"Мегабанк" працює в Україні вже 28 років. Банк обслуговує близько 600 тисяч клієнтів в 167 відділеннях. Серед акціонерів банку великі іноземні фінансові організації, такі як Європейський банк реконструкції та розвитку, Німецький державний банк KfW, Міжнародна фінансова корпорація IFC.

З 2007 року "Мегабанк" уклав 49 угод з 17 зарубіжними партнерами по залученню фінансування у вигляді капіталу, субординованого боргу, кредитів і депозитів на загальну суму 356 млн. доларів США.

За рахунок закордонного фінансування банк видав українським підприємствам реального сектора економіки понад 6 тисяч кредитів на загальну суму близько 500 млн. доларів США, більша частина яких була надана підприємствам мікро-, малого та середнього бізнесу аграрного сектора, а також спрямована на фінансування проектів підвищення енергоефективності, розвитку експортного потенціалу клієнтів банку і так далі.

Станом на 14 травня 2019 року "Мегабанк" реалізує 12 довгострокових програм 9 зарубіжних інвесторів з 6 країн світу на загальну суму 91 млн. доларів США, більшість з яких спрямовані на фінансову підтримку підприємств мікро-, малого та середнього бізнесу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА