13:51 27.05.2019

На 72-му Каннському кінофестивалі Фонд Ігоря Янковського і Держкіно України організували бізнес-ланч "Meet Ukrainian Producers!"

4 хв читати

Четвертий рік поспіль на Каннському кінофестивалі Фонд Ігоря Янковського і Monegasque Association Helping Hand спільно з Держкіно України організовують і проводять бізнес-ланчі для українських та зарубіжних кінопродюсерів "Meet Ukrainian Producers!" ("Зустрічайте українських продюсерів!"). Презентація нових українських кінопроектів в панорамному ресторані 360 готелю Radisson Blue Cannes викликала інтерес у понад 100 професіоналів міжнародної кіноіндустрії.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко, Міністр культури Євген Нищук та Меценат Ігор Янковський

Відкривав бізнес-ланч його ініціатор, засновник благодійного Фонду Ігор Янковський. "Першими успіхами вітчизняного кінематографа ми пишалися 2-3 роки тому, коли знову стали знімати кіно. Те що ми зараз спостерігаємо – це вже нормальне виробництво кінематографічних шедеврів, як і має бути в такій талановитій країні, як Україна. Зараз вже все поставили на рейки, якими впевнено рухаємося до успіху. Нарешті у нас з'явилися кінематографісти, які впізнавані не тільки всередині країни, але і за кордоном. Українське кіно народилося заново, після довгих років застою. І ось тут я абсолютно щасливий", – наголосив бізнесмен і меценат Ігор Янковський.

Міністр культури Євген Нищук від імені уряду України привітав гостей "Meet Ukrainian Producers" і наголосив на важливості таких зустрічей в контексті розвитку українського кінобізнесу. "Це гарна можливість познайомити міжнародну професійну кіноспільноту із сучасним обличчям української кіноіндустрії, поділитися своїми досягненнями і налагодити ділові контакти між українською та європейською кіноіндустрією", - зазначив міністр культури Євген Нищук.

Глава Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко зазначив: "З кожним роком ми спостерігаємо, як українські події в Каннах користуються все більшою зацікавленістю з боку іноземних кінопрофесіоналів. Особливо це простежується в рамках проведення бізнес-ланчу, адже цьогоріч кількість бажаючих взяти у ньому участь збільшилася практично вдвічі. Ми бачимо практичні результати цих зустрічей, і я вдячний Фонду Ігорю Янковському за те, що він робить для підтримки українських кінематографістів".

Повнометражний дебют молодого українського режисера Нарімана Алієва EVGE (Додому) відібрали для участі в конкурсі в другій за значимістю програмі Канн Un Certain Regard (Особливий погляд), а стрічка Декеля Беренсона "Анна" (створена в копродукції України, Ізраїлю та Великої Британії) була відібрана до конкурсу короткометражних фільмів. Обидві ці художні роботи створено за підтримки Держкіно України.

Під час бізнес-ланчу до уваги іноземних продюсерів представили сім українських фільмів, що перебувають на різних стадіях виробництва:

  • історичний фільм "Червоний. Без лінії фронту", режисер - Заза Буадзе;
  • трагікомедія "Мої думки тихі", режисер - Антоніо Лукіч;
  • шпигунський трилер "Спадок брехні", режисер Андріан Бол;
  • історична драма "Довбуш", режисер Олесь Санін;
  • військова драма "Східняк" - режисер Андрій Іванюк;
  • історичний фільм "Чорний ворон", режисер - Тарас Ткаченко;
  • пригодницький фільм "Рагнабор", режисер Володимир Харченко-Куликовський.

Презентації з показом слайдів і промо-роликів нових фільмів провели українські продюсери: Алла Біла, Дмитро Суханов, Андрій Суярко, Володимир Філіппов, Олександр Чубко, Павло Сушко та Олександр Недбаєв. Після закінчення офіційної частини гості перейшли до частувань і невимушеного спілкування за келихом шампанського з колегами з-за кордону.

Як виявилося, багато міжнародних продюсерів уже не вперше беруть участь в бізнес-ланчах, організованих Фондом Янковського. А деякі саме на цих зустрічах знайшли своїх партнерів в Україні, як це сталося з кінопродюсером з Німеччини Сюзанною Дуельманн. У 2018 році на аналогічному бізнес-ланчі вона познайомилася з продюсерами Павлом Сушком та Олександром Недбаєвим, зацікавилася їхнім проектом, а цьогоріч вже брала участь в його презентації, як повноправний со-продюсер.

Нагадаємо, що з 14 по 23 травня на кіноринку Каннського кінофестивалю Marché du Film працював Український національний павільйон.

Бізнес-ланч в Каннах "Meet Ukrainian Producers!", Ініційований Фондом Ігоря Янковського у 2016 році став традиційним місцем неформальних зустрічей і нових знайомств для кінематографістів усього світу. Досвід проведення двох попередніх ланчів показав свою ефективність через створення нових українських фільмів у копродукції з європейськими режисерами. Благодійний Фонд Ігоря Янковського систематично допомагає молодим режисерам презентувати своє кіно на найбільших міжнародних кінофестивалях у Каннах, Берліні, Торонто, Карлових Варах, Локарно, Талліні та інших.

Громадська організація "Фонд Ігоря Янковського":

вул. Червоноткацька 42, г. Киев, 02094, Україна

Тел .: +380 44 459 0304;

Факс: +380 44 459 0305;

E-mail: [email protected]

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА