14:00 13.06.2019

Завдяки новим сервісам та співпраці  "Хмельницькгаз збуту" із клієнтами, рівень розрахунків за газ сягнув 95%

2 хв читати

За останній період вперше рівень оплати за спожитий газ клієнтами "Хмельницькгаз збуту" сягнув 95%. Відтак, даний показник є суттєво вищим порівняно з показниками оплати за інші комунальні послуги. Однак, досягнути повної 100% оплати використаного газу є неможливим через нав’язані державним регулятором НКРЕКП обмеження та дискримінаційні норми Кабінету міністрів.

Наразі з початку 2019 року ТОВ "Хмельницькгаз збут", як постачальник зі спеціальними обов’язками (ПСО), перерахував 1 521 млн.грн., сплачених подолянами коштів за отриманий газ на рахунки державного монополіста НАК "Нафтогаз України". Адже, як відомо, майже 90% коштів, закладених у вартості енергоносія – це частка, яку отримує Нафтогаз.

Таких високих розрахунків ТОВ "Хмельницькгаз збут" домігся завдяки цілодобовій роботі Контакт-центру та запровадженню близько десятка сучасних онлайн сервісів. 

"Хмельницькгаз збут" доклав максимум зусиль та продовжує працювати в напрямку розвитку  сучасного обслуговування та дистанційного спілкування зі своїми клієнтами, - інформує директор Андрій Левицький. – Зокрема, майже у кожному районі  працюють наші сервісні центри європейського зразка, крім того, 95 тис. клієнтів користуються Особистими кабінетами, а також використовують мобільні додатки, чат-боти та мають можливість постійного доступу та контролю особового рахунку та оплати за газ з мінімальною комісією".

Водночас, зі споживачами-боржниками газопостачальна компанія проводить постійну роз’яснювальну роботу, використовуючи усі законні важелі. Однак, на сьогодні газопостачання припинено 1600 споживачам, а за 5 міс. року листи-попередження вручені 37 тис. клієнтів. Тож у разі неплатоспроможності, для погашення заборгованості, в тому числі і субсидіантам, можна укласти договір реструктуризації та сплатити за газ рівними посильними частинами до початку наступного опалювального періоду.

Проведення порівняльного аналізу фахівцями компанії підтвердило, що в разі усунення регуляторних помилок з боку уряду та НКРЕКП, рівень оплати за газ сягне 98-99%. Решта неплатежів пов’язана з невчасністю розрахунків споживачів, головною причиною яких є, переважно, неплатоспроможність через високу ціну газу та зменшення числа субсидіантів.

Довідка:

Основною  сферою діяльності ТОВ "Хмельницькгаз збут" є постачання природного газу усім категоріям споживачів Хмельницької області (крім м. Шепетівки та Шепетівського району). Компанія законодавчо визначена постачальником газу зі спеціальними обов’язками.

Клієнтами компанії є понад 400 тисяч сімей Хмельниччини, більше 2 тисяч промислових підприємств  та бюджетних організацій, понад 200 релігійних організації. Серед найпотужніших споживачів – ПП Аслан-Текстиль, ТОВ "Спецавтоінвест", ПрАТ "Городоцький елеватор Суффле", ТОВ "Карат".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА