15:36 24.06.2019

Круглий стіл "M&A в Україні: Рух вперед"

3 хв читати

19 червня 2019 року в Галереї сучасного мистецтва М17 у м. Києві відбувся круглий стіл
"M&A в Україні: Рух вперед", традиційно організований юридичною фірмою Aequo за підтримки генерального медіа-партнера газети "Юридическая практика".

Спікерами заходу були:

- ДЕНИС ЛИСЕНКО, керуючий партнер AEQUO;

- АНДРІЙ НОСОК, керівний директор (прямі інвестиції) Dragon Capital;

- НАДІЯ КАЗНАЧЕЄВА, директор з інвестицій UMG Investments;

- ЮРІЙ ГВОЗДЄВ, директор юридичного департаменту групи компаній "Миронівський хлібопродукт";

- МИХАЙЛО ЛУКАШЕНКО, радник AEQUO.

Учасники мали нагоду дізнатися про тенденції ринку злиттів та поглинань, отримати поради з залучення інвесторів та ознайомитися з реальними успішними кейсами, які реалізуються в Україні та українськими компаніями. Також спікери дали свої оцінки потенціалу розвитку ринку, привабливості окремих галузей, політичним, законодавчим та іншим факторам, які можуть стимулювати або стримувати активність на ринку. Кожен з учасників міг відчути себе експертом – взяти участь у онлайн опитуваннях щодо тенденцій ринку, прогнозу кількості та вартості угод, галузевих перспектив, потенціалу національних та іноземних інвесторів тощо, а спікери коментували відповідність сприйняття ринку гравцями фаховим прогнозам.

Традиційно під час круглого столу був представлений щорічний звіт M&A in Ukraine – спільне дослідження Aequo та видання Mergermarket ринку злиттів та поглинань України у 2018 році.

За даними дослідження вартість угод на ринку злиттів та поглинань в Україні у 2018 році збільшилася на 91 % і становила 1,05 млрд євро. Майже половину ринку склали дві ключові, завершені минулоріч транзакції: придбанням приватним інвестором Сергієм Тігіпком за 263 млн євро промислово-хімічної групи "Завод Кузня" та придбанням Cаудівською сільськогосподарською та тваринницькою інвестиційною компанією (SALIC) за 209 млн євро сільськогосподарської компанії "Мрія Агрохолдинг". Цікаво, що інвестором у одній з угод був резидент, а у іншій – іноземна компанія, що підтверджує наявність як внутрішнього так і зовнішнього потенціалу.

Інвестори готові приходити в Україну, проте український бізнес не завжди готовий до цього. Один з найбільш потужних бар’єрів – ментальний – вважає директор з інвестицій UMG Надія КАЗНАЧЕЄВА. Тому, коли стоїть питання інвестування пріоритет буде віддано тим, хто готовий до такої співпраці. Законодавчі нюанси: правила, заборони, особливості регулювання, – справа юристів, їх дотримання або подолання – справа юридичних радників – підтвердив Андрій НОСОК, керівний директор Dragon Capital.

Загалом, експерти прогнозують зростання української економіки і подальше зняття бар’єрів на шляху інвестицій – реалізація напрацювань змін корпоративного управління, захист і розвиток конкуренції, лібералізація валютного законодавства, та не в останню чергу становлення судової практики захисту права власності. На стабілізацію економіки зокрема буде вказувати зміна пріоритетів у інвестуванні з швидкоокупних галузей (агро, фінанси, технології) на довготривалі проекти в соціальній сфері та інфраструктурі.

"На 2019 рік прогноз Національного Банку України більш помірний ніж фактичне зростання ВВП у 2018 році – збільшення не більше ніж на 2,5 %. Є обережні очікування подальшого зростання, але це значним чином буде залежати від макроекономічної політики нового уряду. Що стосується потенційних об'єктів на продаж, у публічній площині превалює промисловість, споживчий сектор і енергетика", - такий прогноз розвитку української економіки і ринку M&A озвучив Денис ЛИСЕНКО.

Інтерфакс-Україна партнер круглого столу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА