15:16 15.07.2019

Електоральні преференції населення України за тиждень до виборів від Агенції суспільно-політичних досліджень і комунікативних стратегій

2 хв читати

Агенція суспільно-політичних досліджень і комунікативних стратегій провела всеукраїнське опитування на тему "Електоральні преференції населення України за тиждень до виборів". Польовий етап опитування – 5-12 липня 2019. Всього за репрезентативною квотною вибіркою було опитано 2004 респондента в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей і Автономної республіки Крим. Похибка вибірки не перевищує 2,2% (не врах.дизайн-ефект).

Очікується не  висока явка виборців - 52%.

Відповіді респондентів на ключове питання дослідження "Якби   вибори   до   Верховної   Ради   України   вiдбулись   у   наступну   недiлю,   то   за   кого   Ви   б   проголосували?" розподілились наступним чином:

Партіії

% серед тих, хто голосуватиме

і визначились з вибором

Аграрна партiя України (М.Поплавський)

3,3

ВО `Батькiвщина` (Ю. Тимошенко)

7,9

ВО `Свобода` (О.Тягнибок)

3,5

Голос (С. Вакарчук)

5,4

`Громадянська позицiя` (А. Гриценко)

3,4

`Європейська солiдарнiсть (П. Порошенко) `

6,2

`Об`єднання `Самопомiч` (А.Садовий)

1,8

`Опозицiйна платформа - За життя` (Ю. Бойко)

12,3

`Опозицiйний блок` (Є. Мураєв))

3,2

Радикальна партiя( О.Ляшко)

2,9

Сила i честь (I.Смешко)

5,8

`Слуга народу` (Д.Разумков)

38,4

`Українська стратегiя` (В.Гройсман)

2,8

Інша партія

3,1

Інші партії мають менше 1% електоральних симпатій. Втім партії ще мають певний електоральний резерв (11,2%), оскільки не всі респонденти визначились зі своїм вибором.

Таким чином, як свідчать дані опитування, до Верховної Ради України потрапляють наступні партії: "Слуга народу" (38.4%), "Опозиційна платформа – за життя" (12,3%), "Батьківщина" (7,9%), "Європейська солідарність" (6,2%), "Сила і честь" (5,8%), "Голос" (5,4%).

Потрібно мати на увазі, що зважаючи на похибку опитування у 2,2%, не втратили шанси потрапити до парламенту і ті партії, які наразі набирають трохи більше 3% підтримки виборців. Серед них: "Свобода" (3,5%), "Громадянська позиція" (3,4%), "Аграрна партія України" (3,3%),"Опозиційний блок" (3,2%). Теоретичні шанси мають також Радикальна партія О. Ляшка (2.9%) і "Українська стратегія В.Гройсмана" (2,8%)..

Водночас, знову ж таки враховуючи статистичну похибку дослідження. не можуть почивати на лаврах такі партії як:"Європейська солідарність", "Сила і честь", "Голос".

Отже, інтрига у парламентських перегонах 2019 буде зберігатися до кінця виборчих змагань.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА