17:09 20.07.2019

Абоненти Київстар визначили найпопулярніших виконавців на Atlas Weekend 2019

3 хв читати

Цього року на фестивалі абоненти Київстар використали майже у два рази більше мобільного інтернету, у порівняні з минулим – 17 тисяч гігабайтів. Це стало можливим завдяки швидкісному 4G, яким користувалося 73% абонентів. А кількість хвилин голосового зв’язку, навпаки, зменшилася на третину – до 1 млн хвилин.

До ТОП-3 виконавців, під час виступу яких абоненти Київстар використали найбільше мобільного інтернету, наприклад, для стрімінгу у соціальних мережах, потрапили:

- Гурт "Сплін" –  470 гігабайтів;
- Liam Gallagher – 425 гігабайтів;
- Софія Ротару – 390 гігабайтів.

Київстар вже 4 рік поспіль підтримує фестиваль Atlas Weekend. Щоб надати своїм абонентам якісний зв'язок на фестивалі, оператор додатково встановив 3 постійні базові станції на території ВДНГ та 5 пересувних. Найактивніше абоненти використовували мобільний інтернет 9 липня – у перший день фестивалю, коли вхід був  вільний для усіх відвідувачів. Обсяг трафіку у цей день склав майже 4 тисячі гігабайтів. Для порівняння, цього трафіку вистачило б приблизно на 108 днів безперервного перегляду відео у високій якості.

Цікаво, що за даними Київстар*, зі всіх відвідувачів фестивалю – 75% із Києва. Серед інших міст за кількістю гостей на фестивалі лідирують Біла Церква (1,5%), Дніпро(1,3%), Львів(1,3%), Одеса(1,2%) та Харків(1,1%). Найпопулярнішою соціально мережею, якою користувалися абоненти Київстар на фестивалі був Facebook. А найпопулярніший смартфон – Apple Iphone 7. 

Нагадаємо, що весь трафік, який використали абоненти Київстар у мережі 4G на Atlas Weekend не тарифікувався. Адже до 31 липня 2019 року для всіх абонентів Київстар діє акція "Літо 4G безліміту". За умовами пропозиції, мегабайти трафіку, що використовуються в мережі 4G, не списуються. Сьогодні мережа 4G Київстар працює в 6540 великих і малих містах і селищах,  де проживає  28,4 млн осіб (68,3% населення України).

*Результати наведеного дослідження отримані шляхом аналізу агрегованих статистичних знеособлених даних про використання послуг мобільного зв’язку та інтернету абонентами Київстар в період з 9 по 14 липня на території ВДНГ – Національний комплекс "Експоцентр України". Дані є приблизними та не можуть використовуватися для формування точних статистичних звітів.

Довідка про Київстар:

Київстар – найбільший український оператор телекомунікацій мобільного зв’язку за кількістю абонентів, що надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектра мобільних та фіксованих технологій, у тому числі зв’язку 3G та 4G. За дослідженнями міжнародної компанії Ookla за 2018 рік у мережі Київстар середня швидкість мобільної передачі даних є найвищою по Україні. Послугами Київстар користується близько 26,3 млн абонентів. Акціонери Київстар – міжнародна Група VEON Ltd, офіс в Нідерландах. Акції Групи знаходяться в обігу на фондових біржах  NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам).

Київстар понад 20 років працює в Україні і є найбільшим платником податків до бюджету на телеком ринку, одним з найкращих роботодавців та соціально відповідальною компанією.

Додаткова інформація: [email protected], www.kyivstar.ua.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА