17:33 21.08.2019

ТОВ "Тефін" звертається до президента України Володимира Зеленського та голови СБУ Івана Баканова з закликом припинити незаконні дії підлеглих, які захопили танкер "Мрія"

3 хв читати

За останні два тижні танкер “Мрія”, який на правах тимчасового ввезення належить ТОВ «Тефін» декілька разів зіштовхнувся з незаконними діями співробітників СБУ.

Наразі “Мрія” захоплена з порушенням всіх можливих процесуальних процедур. Команда другу добу ізольована, ми не маємо інформації стосовно забезпечення їх водою, їжею та необхідними ліками.

Так, коли 10-го серпня танкер намагався здійснити вивантаження палива на Херсонській нафтоперевалці, співробітники СБУ заблокували судно без законних підстав. При зверненні в суд першої інстанції слідчому було відмовлено в арешті судна, у зв’язку з необґрунтованістю клопотання. Суд зобов’язав силовиків не чинити перешкод роботі та пересуванню судна. 

Кримінальне провадження, в якому хотіли заарештувати судно, зареєстроване ще в 2014 році. Але претензії слідчий пред'являв щодо заходу судна "Мрія" у порти Криму у 2015 році. Тобто, кримінальне провадження було зареєстровано ще до самого в'їзду судна в Крим.

Наша компанія не може нести відповідальність за попереднього власника, оскільки перед придбанням судна ми звертались до державних органів. Жоден із них, зокрема СБУ АР Крим або Прикордонна служба, не заявляли ніяких претензій чи зауважень стосовно порушення судном правил перетину державного кордону України, чи заходів на тимчасово окуповані території.  

Судно "Мрія" придбано, ввезено в Україну, зареєстровано згідно всіх процедур і з оплатою всіх належних платежів. Ми пишалися тим, що поки інші ховають кораблі та бізнеси в офшорах, ми офіційно та легально поповнювали танкерний флот України і працювали принципово під Українським прапором.

До цього часу, судно Мрія вже неодноразово заходило в порти України, оскільки працювало за своїм призначенням і не отримувало жодних застережень від правоохоронних органів.

Після невдалої спроби захопити судно перший раз, СБУ вдалося до ще більш зухвалих дій. Вже 20-го серпня, коли судно перебувало у нейтральних водах та виконувало чергове замовлення на поставку палива, невідомі особи, назвавшись співробітниками правоохоронних органів, незаконно проникли на борт судна.

Керували ними співробітники Головного управління СБУ в АР Крим (з дислокацією в Херсоні). Без будь-яких санкцій суду на обшук, або огляд вони проникли на судно. Проникнення здійснювалося в супроводі озброєних людей з погрозами застосування зброї під прикриттям військових кораблів.

Вночі, невідомі в масках, погрожуючи застосувати зброю, закрили  екіпаж в каютах, зрізали якір та відбуксували судно до порту “Южний”. На законні вимоги адвокатів та представників судновласника про допуск до екіпажу для надання правової допомоги, силовики погрожували  застосуванням зброї.

Незаконні дії співробітників СБУ порушують права іноземного власника пального, яке перевозило судно «Мрія», та створюють прецедент порушення державою Україна міжнародно-правових норм.

Такі дії наносять збитків не тільки нашій компанії та партнерам, а й призводять до міжнародного торгівельного скандалу. 

Всі дії співробітників СБУ наша компанія оскаржує в правоохоронних органах, судах. Окремо готуються заяви в міжнародні торгівельні, морські організації.

Сподіваємось на Вашу увагу до вказаних нападків силовиків та просимо зупинити злочинні дії СБУ. В свою чергу, наша компанія готова надати будь-які пояснення та юридичні документи, щоб мати змогу спокійно працювати в Україні.

Прес-служба ТОВ "Тефин" 

067 234 8127

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА