18:56 21.08.2019

Влітку клієнти"Вінницягаз Збут"вдвічі скоротили борги за газ

1 хв читати

На 1 серпня 2019 року заборгованість споживачів газу перед ТОВ "Вінницягаз Збут"скоротилася до 171,5 млн грн. Це майже удвічі менше, порівняно з початком року. Покращити стан розрахунків вдалося цілою низкою заходів.

Майже 100 % боргів становлять неплатежі населення. Компанії боргують близько 310 тисяч побутових споживачів. Частка юридичних осіб – менше 1% та складає 157 тис. грн.

Від стану розрахунків споживачів за газ залежить стабільність газопостачання регіону. Отримані кошти за поставлені кубометри "Вінницягаз Збут" спрямовує на розрахунки з іншими учасниками ринку, зокрема Оптовим постачальником НАК "Нафтогаз України".

"З метою забезпечення сталого проходження опалювального сезону 2019-2020 р.р. компанія вимушена була посилити роботу з погашення заборгованості за спожитий газ." - пояснює директор ТОВ "Вінницягаз Збут" Василь Сопільник.

Понад 105 тисяч неплатників отримали попередження про припинення подачі газу. Частина боржників уклала угоди про реструктуризацію боргу та сплачують його частинами за узгодженим графіком. Більш як 15,6 тис. споживачів постачання газу вимушено припинене через борги.

Зниження заборгованості в компанії також пов’язують із сезонним зменшенням обсягів споживання та зниженням ціни газу.

"Вінницягаз Збут" закликає споживачів не зволікати із платежами. До настання холодів борги потрібно погасити, щоб увійти в опалювальний сезон з теплом та комфортом.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА