12:45 23.08.2019

"Сумигаз" втрачає кваліфіковані кадри через низькі зарплати

2 хв читати

Через заморожені тарифи зарплата фахівців "Сумигаз" на 23% менша середньої по промисловості Сумщини, що є причиною плинності кадрів. Лише за 7 місяців поточного року звільнились 153 фахівці. Відтік працівників на підприємстві склав 8%.

Нині критична ситуація з відтоком кадрів спостерігається у всіх газорозподільних компаніях держави. Через те, що НКРЕКП вже три роки не переглядає тарифи на розподіл природного газу. Саме в ньому закладено фонд оплати праці, зарплати на підприємствах "заморожені" на рівні 2016 року. Так при діючій ціні природного газу АТ "Сумигаз" отримує лише 54 копійку.

Середньомісячна оплата праці в "Сумигаз" становить 7 627 грн., у той час як у Сумській області середня зарплата – 9 134 грн., а у промисловості – 9 903 грн. на місяць.

Всі звернення газорозподільних підприємств України до НКРЕКП щодо встановлення економічно обґрунтованого тарифу на розподіл у структурі ціни на газ та відповідно конкурентного рівня заробітної плати, наразі залишаються без розгляду.

А для забезпечення функціонування майже 12 тис. км газопроводів, обладнання на них, розподілу газу до споживачів Сумщини необхідні спеціалісти високого рівня кваліфікації. Нині в компанії є низка вакантних посад. Серед найбільш затребуваних професій - слюсарі з експлуатації та ремонту газопроводів та обладнання на них, майстри і водії.

Минулого тижня в АТ "Сумигаз" відбулись відкриті обговорення проекту тарифу на розподіл природного газу на 2019 рік. Протокол результатів обговорення направлений для розгляду НКЕРКП.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА