11:47 02.09.2019

Навіщо Україні християнська етика?

3 хв читати

Декілька днів назад президента України Володимира Зеленського через петицію закликали заборонити у школах християнську етику. У петиції вимагається видати наказ "про дотримання конституційного принципу відділення церкви від школи та принципу світськості освіти".

Християнська Бізнес Асоціація пропонує подивитися глибше, що таке предмет "Основи християнської етики", чого навчають наших дітей та чому недоцільно її забороняти .

Викладання християнської етики у християнській державі-це логічно. У преамбулі нашої Конституції сказано, що Верховна Рада України приймає Конституцію, усвідомлюючи свою відповідальність перед Богом. Тому, саме у нашій Конституції підкреслена важливість християнських цінностей. Курс християнської етики складений так, що він не викликає протиріч у всіх авраамічних релігіях, що базуються на Божих заповідях. 

В країні, де 80 відсотків людей сповідують християнство, дітям іншої релігії, потрібно, принаймні, ознайомитися у що вірять їх однокласники чи сусіди. Це привело б нас до кращого взаєморозуміння та мирних відносин.

Християнська етика-наука не про релігію, це наука про мораль, про добро та зло на основі християнських цінностей. Що ж поганого у цьому? Кожні батьки хочуть, аби їх діти були слухняними та свідомими громадянами - цього ж їх і навчають на уроках. Саме християнські цінності є мірилом добра і зла, які дають можливість відрізнити одне від іншого. 

Якщо не зі школи, то звідки ж наші діти будуть розуміти принципи, на яких будується наша Україна?

Як зможуть розрізняти, що добре, а що ні? А розуміння таких принципів, як “не кради”, “не вбивай” тільки допоможуть виховати нове покоління, що буде свідомо засуджувати корупцію та злочинність в країні, а також змінювати її. Ми не можемо надіятися на те, що діти самі виховають у собі добрі якості та моральність. На школі лежить часткова відповідальність за виховання “Людини” в наших дітях.

Ми вважаємо за потрібне наголосити, що програма "Християнської етики" ніяк не акцентується на конфесійності, дітям розповідають загальні принципи, використовуючи цікаві інтерактивні підручники.

Тому, противники викладання етики у школі не можуть заявляти, що її вивчення може суперечити релігіним переконанням їх родини чи хоч якость травмувати їх дитину. Навпаки, дітям пояснюють, як поважати всіх, незалежно від релігії, приймати та любити . Ніякі принципи примусово не насаджуються. Діти знайомляться з ними в цікавій формі. Їм розповідають закономірності їх дій, що слідує за поганими вчинками, які будуть наслідки їх недобрих діянь, що таке справжня любов та прощення. Розповідаючи про це, ми можемо попередити майбутні розлучення, насилля у родині та педофілію.

Часто батьки непокояться, що педагог може подавати інформацію у своєму світлі. Наразі ця проблема є вичерпною. Майже всі педагогічні університети України випускають молодих кваліфікованих спеціалістів, що можуть викладати християнську етику у школах. Лише від школи залежить, як ретельно вони підбиратимуть собі педагогічних колектив.

Тому, важливо пам’ятати, що шкільний курс "Християнська етика" покликаний, насамперед, "виховати високоморального громадянина" в Україні, а це піде на користь всім українцям .

Християнська Бізнес Асоціація-це соціально-відповідальні бізнесмени, мета яких є сприяння розквіту української держави, відкриття нових робочих місць, допомога нужденним .Члени Асоціації проводять заходи на захист сімей та дітей, а також планують ініціювати розробку та прийняття державної програми щодо підтримки сімей з відповідним фінансуванням та підвищення рівня державної сімейної політики до рівня центрального органу виконавчої влади.

https://www.facebook.com/cba.ukraine/

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА