11:52 03.09.2019

В Дніпропетровській області створюється телемедична мережа

2 хв читати

Майже п’ята частина населення Дніпропетровської області – мешканці сільської місцевості. На відміну від містян, жителі віддалених населених пунктів мають досить обмежений доступ до якісних медичних послуг. Аби вирішити цю проблему, Дніпропетровщина бере участь в пілотному проекті з впровадження телемедицини.

Незважаючи на те, що телемедицина для України - явище дещо незвичне та нове, в Дніпропетровській області в рекордно стислі терміни створюється масштабна телемедична мережа, яка об’єднає третину всіх закладів первинної ланки області! А саме – 30 лікувально-профілактичні установи (яким, до речі, підпорядковуються 178 сільських амбулаторій та 1 фельдшерсько-акушерський пункт). Наразі вже всі центри первинної медико-санітарної допомоги вже підключили в своїх установах модуль "Телемедицина" РІМС "Медстар" від компанії "Медстар Солюшенс".

Так, телемедицина скорочує відстань між пацієнтом та профільним фахівцем, заощаджує витрати та час хворого, а лікарям допомагає не лише рятувати більше людських життів, а ще й залучати кошти до свого лікувального закладу, відповідно – отримувати більшу зарплатню. Адже таким чином лікарі "первинки" можуть утримувати пацієнтів, що підписали декларації з ними, а профільні – за проведення телеконсультації невдовзі отримуватимуть плату від держави.

"Сенс та цінність телемедицини в тому, що фахівці на місцях спілкуватимуться з фахівцями районного та обласного рівнів. Фахівці відділу впровадження програмного забезпечення ТОВ "Медстар Солюшенс" постійно проводять навчання медичних працівників, адже до проведення телемедичних консультацій допускаються лише сертифіковані лікарі", - наголошує комерційний директор ТОВ "Медстар Солюшенс" Сергій Розумний.

Наразі 313 лікарів Дніпропетровщини вже пройшли навчання з користування телемедициною. Загалом до телемедичної мережі Дніпропетровської області на даний момент увійшли 20 районів, серед яких:

- Апостолівський

- Васильківський

- Верхньодніпровський

- Дніпровський

- Криворізький

- Криничанський

- Магдалинівський

- Межівський

- Нікопольський

- Новомосковський

- Павлоградський

- Петропавлівський

- Покровський

- Синельниківський

- Солонянський

- Софіївський

- Томаківський

- Царичанський

- Широківський

- Юр’ївський

Створення однієї з найбільших телемедичних мереж в Україні дозволить сімейним лікарям/терапевтам/педіатрам отримувати консультації профільних спеціалістів навіть з інших регіонів України. Фахівці можуть проводити спільний прийом дистанційно, маючи доступ до електронної медичної карти хворого, і найголовніше – пацієнту для цього не треба їхати зі свого населеного пункту до міста/району.

Довідка "Медстар Солюшенс"

ТОВ "Медстар Солюшенс" – компанія-розробник хмарних та локальних рішень, а також постачальник інжинірингових послуг для лікувальних установ України та її межами. Розробник медичної інформаційної системи РІМС "Медстар", що взаємодіє з центральним компонентом еHealth, – першої в Україні хмарної МІС, що має державний сертифікат безпеки на систему захисту персональних та медичних даних (КСЗІ). Має 28 років досвіду в медичному бізнесі та 10 років в діджиталізації сфери охорони здоров'я.

https://medstar.ua/

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА