17:05 13.09.2019

На Вінниччині дано старт будівництву одного з найбільших у світі заводів з виробництва спортивних товарів компанії  "HEAD"

3 хв читати

Сьогодні, 13 вересня, в рамках проведення VІІ Міжнародного інвестиційного форуму "Вінниччина - бізнес в центрі України" на території Вінницького індустріального парку відбулось закладання символічної капсули на початок будівництва майбутнього заводу компанії "Head International Holding GmbH" -   відомого австрійського виробника обладнання для зимових видів спорту, тенісу та підводного плавання з аквалангом.

В урочистому заході взяли участь керівники області та міста: голова облдержадміністрації Валерій Коровій, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, а також виконавчий віце-президент, директор з виробничих питань компанії "HEAD" Геральд Скробанек, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Світлана Василюк, керівники провідних підприємств області, представники ГО "Вінницький Бізнес Клуб" та ЗМІ.

"Ми дуже хотіли, щоб сьогоднішнє дійство стало ще одним подарунком вінничанам напередодні  Дня народження міста Вінниці ,- підкреслив у вступному слові голова ОДА.- Коли ми говоримо про такі компанії  як HEAD, то бачимо унікальне поєднання промислової і  IT-індустрії, що,в першу чергу, дає можливість формувати нову еліту менеджерів – людей, які переймаються бізнесом, щоб топ-менеджмент був присутній у Вінниці. Новий завод компанії UBC- груп, будівництво якого ми розпочинали зовсім недавно, і компанія  "HEAD", яка розміщує свої потужності поряд, вже забезпечили систему координації: проектна група UBC- груп приступила до виконання завдань для компанії  "HEAD".

Очільник області подякував усій команді міського голови  та особисто Сергію Моргунову  за  якісну і оперативну роботу на етапі підготовки до реалізації проекту.

У свою чергу, директор з виробничих питань компанії "HEAD" Геральд Скробанек висловив вдячність за сприяння у реалізації проєкту  голові ОДА Валерію Коровію і запросив очільників області та міста  засвідчити своїми підписами дату будівництва нового заводу, а  усіх присутніх - стати свідками закладання символічної капсули.

Сьогоднішня подія символізує старт будівництва одного з найбільших у світі заводів з виробництва продукції для зимових видів спорту ,- зазначив" Геральд Скробанек.- Ми зараз на стадії проєктування, будівництво почнеться з весни наступного року. Загальна вартість проєкту становить понад 80 мільйонів євро. На початковому етапі заплановано створити 300 нових робочих місць з можливістю розширення штату до 1000 осіб. Виробництво лиж, лижних черевиків, лижних кріплень здійснюватиметься на ділянці площею 45 тис кв.м".

Виконавчий віце-президент, директор з виробничих питань компанії "HEAD" Геральд Скробанек розповів журналістам, що локації у Вінниці було надано перевагу серед шести подібних варіантів, вона виявилась найкращою. Вже у 2021 році завод дасть першу продукцію -  товари для зимового спорту (лижі, лижні черевики, лижні кріплення,) а зарплата працівників буде чесною і досить високою.

Наразі виробництво компанії  "HEAD" розташоване в Австрії, Чехії, Болгарії, Китаї. Компанія присутня у 85 країнах світу. Бренд HEAD є найбільш упізнаваниму у світі в сфері гірськолижних видів спорту.

Окремо слід зазначити, що за останні 5 років, зацікавленість до Вінницької області з боку інвесторів значно підвищилась. Як регіон, в якому створено всі належні умови для ведення бізнесу та залучення інвестицій, у цьому році планується реалізувати ще 47 інвестиційних проектів на загальну суму майже 2,5 млрд грн, що дасть змогу створити понад 1200 нових робочих місць.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА