12:12 17.09.2019

В Україну приїде представник ОЕСР

2 хв читати

20 вересня для участі в податковому форумі (https://rating.zone/event/20-september-2019/) "Міжнароднеоподаткування. Трансформація бізнесу" Україну відвідає представник головної штаб квартири Організаації економіічного співробітництва і розвитку в Парижі Габріела Міранда.

Керівник проектів ОЕСР по Україні Габріела Міранда 20 вересня на податковому форумі (https://rating.zone/event/20-september-2019/"Міжнародне оподаткування. Трансформація бізнесу" обговорить з бізнесом і владою розробку системи боротьби з ухиленням від сплати податків з боку транснаціональних компаній. Ще одна тема її виступу - заходи проти податкових зловживань при використанні міжнародних угод. Планується, що в заході візьмуть участь міністр фінансів Оксана Маркарова, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, голова Державної податкової служби України Сергій Верланов, народні депутати.

Нагадаємо, що Україна в поточному році ратифікувала конвенцію MLI (Багатостороння конвенція з протидії розмивання оподатковуваного / податкової бази та висновку доходів / прибутку з-під оподаткування). І вже восени цього року парламент і Кабмін повинні прийняти ряд нормативних актів, спрямованих на її імплементацію. Що буде сприяти боротьбі з виведенням доходів великого і середнього бізнесу з під оподаткування в Україні.

Габріела Міранда керує проектами Організації економічного співробітництва і розвитку в Україні. Також вона просуває питання енергоефективності .

З Україною Міранда працює кілька років. ОЕСР, яку вона представляє, в 2018 році запустила проект "Моніторинговий огляд роботи ЕСКО-компаній в Україні", в рамках якого експерти досліджують стан і можливості ринку енергосервісу . Його завдання – збільшити енергоефективність і домогтися економії паливо-енергетичних ресурсів.

Програми, спрямовані на економію ресурсів - частина реформи по децентрализації. І за словами Міранди, в Україні з цим є проблеми. Зокрема, на бізнес-конференції в Осло Міранда критикувала дії українських обласних і міських властей. За її словами, в містах у зв'язку з децентралізацією з'явився значний інвестиційний потенціал. Але замість того, щоб вкладати гроші в розвиток, керівники кладуть вільні кошти на банківські депозити або купують облігації Мінфіну.

Довідка. Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) – міжнародна організація членами якої сьогодні є 34 країни. 70 країн мають статус партнерів ОЕСР, приймаючи участь у багатьох сферах її діяльності. За впливом ОЕСР входить в трійку провідних світових економічних установ , поряд з МВФ і Світовим банкомю ОЕСР сприяє економічному зростанню країн, що розвиваються країн шляхом надання технічної допомоги.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА