11:21 19.09.2019

Після подолання вплав 1000 км української частини Дніпра Михайло Романишин планує переплисти Чорне море

2 хв читати

Організатор проекту #ВплавДніпро Максим Уракін на прес-конференції в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" заявив, що після реалізації першої частини проекту, в рамках якого український плавець Михайло Романишин проплив 985 км українською частиною Дніпра від кордону з Білоруссю до Чорного моря, Романишин і його команда влітку 2020 року планують уплав уперше у світі перетнути Чорне море за маршрутом Стамбул-Одеса.

Нагадуємо, що проект #ВплавДніпро розпочався 5 серпня на кордоні з Білоруссю і завершився 10 вересня в Херсоні. Проект тривав 36 днів. Щодня плавець долав близько 30 км, а максимальна відстань, яку Михайло проплив за день, становила 38 км.

Заплив #ВплавДніпро зареєструвала Книга рекордів України. За словами керівника Національного реєстру рекордів України Лани Вєтрової, рекорди на витривалість є найскладнішими. "До Національного реєстру рекордів України номінується рекорд, якого ще в Україні не було. Рекорди на витривалість є найбільш складними для нас і номінантів. Ми щодня стежили за тим, як відбувається встановлення цього, не побоюся сказати, подвигу. Скільки було недовіри - зможе чи не зможе Михайло встановити такий рекорд, який відбувається на максимумі можливостей людського духу. Ми вивчили всю доказову базу з 5 серпня і маємо всі підстави оголосити: Національний рекорд України - найдовший заплив у відкритій воді - Михайло Романишин", - зазначила Лана Вєтрова.

Під час акції, завдяки регулярному контролю стану здоров'я спортсмена, було отримано унікальні дані про реальні можливості людського організму, його реакції на тривалі фізичні навантаження.

"Можливості людського організму безмежні. Своїми діями ми демонструємо приклад і даємо сигнал новому поколінню, що кожен із них несе відповідальність за своє майбутнє і майбутнє нашої країни. Упевнений, заплив залишиться в історії України та українського спорту", - наголосив рекордсмен Михайло Романишин.

Завдяки регулярним і системним замірам води за маршрутом запливу команда рекордсмена отримала інформацію про реальний стан екології Дніпра.

Метою акції було привернути увагу ЗМІ та громадськості до проблем екології Дніпра і популяризувати спорт, особливо серед дітей та молоді.

"Сподіваюся, що ми привернемо увагу молоді до занять спортом, мінімум гаджетів - побільше свіжого повітря і чистої води! Ми мали на меті кілька цілей, але насамперед це привернення уваги до екологічних проблем Дніпра, популяризація спорту серед наших громадян і формування благодійного фонду для допомоги дітям-спортсменам", - зазначив організатор проекту Максим Уракін.

Проект реалізовано за підтримки провідних українських компаній, для яких теми екології та розвитку спорту є пріоритетними: компанія "Артеріум",
юридична компанія Revealing Information, "Консалтингова група А-95",
мережа медичних лабораторій "Сінево", Maxevents, мережа АЗС "КЛО",

інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА