15:36 19.09.2019

Національний експертно-будівельний альянс готовий оцінювати проекти для Фонду енергоефективності – В.Лещинський

1 хв читати
Національний експертно-будівельний альянс готовий оцінювати проекти для Фонду енергоефективності – В.Лещинський

"Національний експертно-будівельний альянс розробляє проекти з енергоефективності. Наші сертифіковані експерти можуть оцінювати проекти, які подають для кредитування ОСББ. Це дасть можливість використовувати новітні технології або енергозберігаючі матеріали та знизить витрати як тепла, так і коштів для мешканців багатоквартирних будинків", - заявив Віктор Лещинський, голова НЕБАУ в Києві під час презентації Фонду енергоефективності.

В Україні близько 230 тисяч багатоквартирних будинків, з них 25% управляються ОСББ. З 2013-го року ОСББ отримують кредити для зниження енергоспоживання. У Національному експертно-будівельному альянсі відзначають, що за останні три роки якість проектно-будівельної документації помітно зросла. Однак, лише з нинішнього року з'явилася вимога від Мінпаливенерго енерго-паспорта і енерго-сертифікату для споруд.  "Ми в альянсі пропонуємо переглянути цю вимогу: обов'язковий сертифікат після проведення енерго-аудиту видавати після завершення об'єкта і введення його в експлуатацію. Тоді саме енерго-аудитори зможуть проаналізувати склад матеріалів, з яких побудований будинок і перевірити їх перед введенням в експлуатацію на живому прикладі ", - пропонує Віктор Лещинський.

Голова НЕБАУ також вважає досить високим нинішній відсоток розробок ОСББ з Фондом енергоефективності – 15%. Адже, по суті, ОСББ - це добровільні співтовариства власників житла і вони мало співпрацюють з кредитно-фінансовими організаціями. Робота ж з Фондом - прекрасний практичний приклад, вона дозволяє зробити житло більш сучасним, економним і зручним для мешканців.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА