17:14 25.09.2019

«НІБУЛОН» встановлює суднобудівні рекорди України

6 хв читати

20 вересня компанія «НІБУЛОН» на міжнародному форумі TRANS EXPO ODESA MYKOLAIV 2019 ввела в експлуатацію 140-метровий плавкран NIBULON MAX.

Лідер аграрного ринку і суднобудівної галузі України компанія «НІБУЛОН» уже вкотре продемонструвала технологічність, інноваційність та ефективність. Днями компанія ввела в експлуатацію найдовше спеціалізоване кранове судно класу «річка-море» під прапором України, побудоване за останні 25 років незалежності України – 140-метровий NIBULON MAX. Подія відбулася в рамках міжнародного форуму TRANS EXPO ODESA MYKOLAIV 2019, який «НІБУЛОН» разом із компанією «МедіаКомпас» організували на суднобудівно-судноремонтному заводі в Миколаєві.

NIBULON MAХ дозволить підвищити річні обсяги перевалки вантажів флотом на 2-3 млн тонн на рік і збільшити обсяги перевалки вантажів безпосередньо флотом компанії до 5 млн тонн на рік.

Будівництво судна такого класу – це абсолютно новий вищий рівень суднобудівних потужностей компанії «НІБУЛОН». Для цього на заводі було модернізовано стапельний майданчик та спуско-підйомний пристрій, що призвело до збільшення кількості стапельних та спускових доріжок. Компанією проведено масштабну реконструкцію суднобудівного підприємства, після завершення якої воно має стати найсучаснішим в Україні і, без сумніву, одним з найкращих в Європі, повідомляється у прес-релізі "НІБУЛОНа".

У результаті, за підсумками минулого року, 2018/19 маркетинговий рік став найуспішнішим в історії судноплавної компанії «НІБУЛОН». Ми досягли поставленої мети, перевізши внутрішніми водним шляхами понад 3,5 млн тонн різноманітних вантажів, збільшивши обсяг перевезень аж на 40 %. І, таким чином, зменшили навантаження на автошляхи на понад 145 тис. вантажівок.

До кінця цього року флот компанії становитиме 80 одиниць, більша частина якого збудована за власними проєктами на власних потужностях. Тільки в цей день було закладено ще два судна – портовий буксир штовхач-кантувальник проєкту Т410 і несамохідне судно-майданчик проєкту B1500, які будуть працювати на новому проєкті компанії з перевезення будівельних вантажів Південним Бугом.

За словами генерального директора ТОВ СП «НІБУЛОН», Героя України Олексія Вадатурського, компанія вже інвестувала в економіку країни понад $ 2,1 млрд, з яких близько $ 600 млн – безпосередньо в будівництво флоту. «Ми сьогодні на ділі показали, що Миколаїв – це потужна область, і наша компанія робить усе, щоб Україна була не країною біля моря, а Україна – морська країна», – зазначив він. Вадатурський також додав, що 1 створене робоче місце в суднобудуванні дає 10 нових робочих місць у суміжних галузях, отже, компанія за роки роботи в цьому напрямі створила не менше 10 тис. робочих місць у металургії, будівництві, сфері послуг.

Цей проєкт був би неможливий без допомоги міжнародних фінансових партнерів компанії – Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, Міжнародної фінансової корпорації, які мають партнерські відносини з компанією протягом усього шляху. «НІБУЛОН» – це дуже хороший партнер для міжнародних банкірів. Вони створили 7 тис. робочих місць, це дуже потужний роботодавець. «НІБУЛОН» також дуже важливий платник податків у цій країні. Це і дає можливість розвитку, збагачення економіки регіону в різних сферах. «НІБУЛОН» – це надзвичайна компанія. Якщо ви інвестуєте сотні мільйонів доларів, то це означає, що ви вірите в регіон і в свою країну», – зазначив голова представництва ЄІБ в Україні Жан-Ерік Де Загон.

Символічно, що в день спуску на воду рекордного за розмірами судна NIBULON MAX, почесну роль хрещеної матері судна надали старшому банкіру департаменту агробізнесу ЄБРР в Україні Лесі Кузьменко. «Ми дуже горді, що «НІБУЛОН» є нашим клієнтом в Україні, й це гордість для країни. Ми хочемо побажати Україні побільше таких компаній. І ми з задоволенням будемо підтримувати вас у подальшому розвитку. Будемо надійним фінансовим партнером», – зазначила вона в ході урочистостей.

Представник МФК в Україні Артем Зубков зазначив, що компанія «НІБУЛОН» – надійний партнер міжнародних фінансових інститутів, а будівництво такого унікального судна – найпотужніший імпульс розвитку інфраструктурної галузі України. Він також висловив надію на те, що співпраця «НІБУЛОНа» і Міжнародної фінансової корпорації продовжиться.

У святкових заходах взяли участь голови Миколаївської та Херсонської обласних державних адміністрацій. «Кожен тут має відношення до цього, такого важливого, дня, коли ми не на словах, а на ділі бачимо реальний результат, – зазначив голова Миколаївської ОДА Олександр Стаднік. – Хочу подякувати керівнику, власнику, Герою України. Це для мене дуже важливий момент, коли можна від усіх нас подякувати йому за всі добрі справи. Це колосальна подія. А найголовніше – це повага, що в Україні почало народжуватися те, що давно в нашій країні зупинилося. І за це вам велике спасибі».

У свою чергу, голова Херсонської ОДА зазначив, що в який би регіон не прийшла ця компанія, вона стає драйвером трансформації. «Вона (компанія, – прим. ред.) змушує владу працювати, вона змушує бізнес працювати краще, вона змушує державні органи працювати для задоволення потреб бізнесу, інвесторів, а в кінцевому результаті – потреб людей», – заявив Юрій Гусєв.

«Хтось каже, що це неможливо, а Олексій Опанасович Вадатурський разом зі своєю командою просто бере і робить. Він нічого не доводить, він просто робить свою справу. Думаю, якщо кожен у нашій державі буде робити саме так, наша держава приречена на успіх», – зазначив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

А з рук голови Миколаївської обласної ради Вікторії Москаленко Олексій Вадатурський отримав найвищу нагороду-визнання регіону – орден «За заслуги перед Миколаївщиною» І ступеня.

Представники посольств, фінансових партнерів компанії теж гідно оцінили внесок компанії в розвиток економіки країни.

Так, голова економічного відділу Посольства Нідерландів в Україні Ріні Бус зазначила, що була на підприємствах «НІБУЛОНа» два роки тому, на першій Міжнародній виставці «Суднобудування та водний транспорт», і з тих пір усе кардинально змінилося. На її думку, таких компаній, як «НІБУЛОН», в Україні має бути більше, тоді й економіка буде рости, і водний транспорт розвиватися. «Дніпро вимагає розвитку, щоб ця річка більше використовувалася як транспортна артерія. І нехай за «НІБУЛОНом» підуть багато інших компаній. Я бажаю, щоб ініціативи «НІБУЛОНа» принесли мир і стабільність вашій країні», – сказала Ріні Бус.

«Компанія «НІБУЛОН» робить дуже великий внесок у розвиток транспортної структури України, – заявив аташе з торговельно-економічних питань Посольства Іспанії в Україні Хайме Рамон Фернандес Санчес. – Пишаюся тим, що й іспанські компанії сприяли тому, щоб «НІБУЛОН» став лідером у цій сфері. Крім того, Іспанія є надійним партнером України в сфері експорту зерна».

У виставці, присвяченій суднобудуванню і судноплавству в Україні, взяли участь понад 100 компаній, які будують судна і виготовляють суднове устаткування, надають різні послуги у сфері суднобудування та судноплавства. Більшість з них – підрядники та партнери «НІБУЛОНа» як найбільшого виробника вантажного флоту в країні.

Але найзахопливішою подією для гостей свята стало грандіозне водне шоу за участі суден усієї лінійки «НІБУЛОНівського» флоту. Під час цього унікального дійства на воді глядачі мали змогу оцінити масштаби флоту «НІБУЛОНа» і відкрити для себе його можливості по-новому.

«Я би хотів сказати привселюдно, що у нас Миколаїв – місто суднобудівників, а не бандитське місто. Я пишаюся тим, що ми працюємо в цьому місті. Давайте все робити так, щоб у місті були тільки позитивні події. І коли буде працювати економіка, будуть тільки позитивні перетворення в країні», – впевнений Олексій Вадатурський.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА