10:37 19.11.2019

Арештом голови Укрексімбанку Коломойський допомагає Януковичу і Курченку повернути гроші і медіа-активи – експерт Кушнирук

3 хв читати
Арештом голови Укрексімбанку Коломойський допомагає Януковичу і Курченку повернути гроші і медіа-активи – експерт Кушнирук

Голова експертної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнірук вважає, що арешт голови правління Укрексімбанку Олександра Гриценка, можливо, був ініційований Ігорем Коломойським на прохання з Кремля.

"Щоб Ігор Валерійович економив на російської електроенергії, схоже, в Кремлі Коломойського попросили не тільки публічно схилити Україну до дружби з Росією, про що він сказав в інтерв'ю "Нью-Йорк Таймс", а й допомогти Януковичу і Курченку отримати конфісковані і заарештовані гроші і медіа-активи. А ви знаєте, які чудеса творять ЗМІ, якщо вони в правильних руках (того ж Коломойського). І хоча УМХ напівживій, там одних радіостанцій стільки, що правильними новинами про світ і світле майбутнє можна бомбити всю Україну. Плюс гроші повернуть", - вважає експерт.

Кушнірук зазначив, що на слід Коломойського вказує особистість прокурора ГПУ, який ініціював арешт банкіра - Костянтина Кулика. Він уже поширив у ЗМІ інформацію про те, що Гриценко був заарештований і звинувачений в пособництві легалізації брудних грошей Януковича і допоміг комусь вивести з-під арешту якісь активи якогось медіа-холдингу.

"Неважко здогадатися, що мова йде про УМХ і Сергія Курченка, який, будучи гаманцем Януковича, взяв в Укрексімбанку кредит на купівлю цього холдингу. Адже тільки УМХ пов'язаний з Януковичем і тільки цей холдинг знаходиться під арештом. Але справа в тому, що цей кредит за рішенням суду стягнуто з відсотками. Отже державний банк не просто не постраждав, а й заробив", - сказав Кушнірук.

Він також додав, що Гриценко очолив банк після того, як Курченко і Янукович втекли з України і не приймав рішення про видачу кредиту на купівлю УМХ, але при цьому домігся його повернення держбанку.

"Кулик - фігура феєрична", - сказав Кушнірук.

Нагадаємо, що прокурор давно пов'язаний з Коломойським, якого кілька разів особисто відвідував в Ізраїлі. Кулик бував гостем каналу 1+1 і допомагав вести інформаційні атаки проти Петра Порошенка. Він також був фігурантом кримінальної справи НАБУ за незаконне збагачення і став об'єктом журналістського розслідування програми журналіста Дениса Бігус, в якій стверджується, що Кулик не тільки отримав дві дорогі квартири в елітному будинку в Києві, а й незаконно прилаштовує на даху цього будинку додаткову житлову площу. Нарешті, газета "Нью-Йорк Таймс" відзначила Кулика як одного з виконавців справи проти сина колишнього віце-президента США Джо Байдена. А генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що дні Кулика в ГПУ вже полічені.

Кушнірук передбачає, що арешт Гриценка, а також голови Райффайзен Банку Олександра Пісарука, був схвалений президентом Володимиром Зеленським: "Його не злякав навіть приїзд місії МВФ, яка точно запитає: а що це у вас банкірів садять? Але наш видатний діяч сучасності тут ніби ні до чого. Ось тільки чи не здається, що розведення сил на Донбасі зайшло занадто зайшло далеко?"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фільм "THE CHOICE" виробництва KALYNA FILM, який здобув перемогу на Міжнародному жіночому кінофестивалі в Торонто, стає резонансною подією у світі

Безоплатна юридична допомога для ВПО: перелік ініціатив та організацій

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 10 – 12 травня

125 млн грн кредитних лімітів: як користуються карткою АТБ від Sense Bank

Рішення BIMEX Ukraine для захисту кіберпериметру установ та організацій МОЗ України

Зелений квітень: місяць важливих екоініціатив у торговельних комплексах Arricano

У Києві відбувся показ колекції, присвячений 5-річчю бренду YS Couture by Yanis Stepanenko

Поради щодо харчування для боротьби з холестерином від експертів: акцент на авокадо

Всеукраїнський День Логіста - 30-31 травня в Києві пройде наймасштабніша логістична виставка в Україні

4,6 млрд грн податків перерахувала до бюджету група ОККО у першому кварталі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА