13:24 19.11.2019

Новий підхід: як "хмара" Microsoft трансформує сферу журналістики

3 хв читати
Новий підхід: як "хмара" Microsoft трансформує сферу журналістики

14 листопада компанія Microsoft спільно з інформаційним агентством "Інтерфакс-Україна" запустила пілотний навчальний проект для журналістів – Office 365 for Journalists. Мета проекту – розповісти журналістам про переваги використання хмарних сервісів в їх роботі. Першою країною, де представили проект, стала Україна. Незабаром проект планують запустити в інших 24 країнах регіону CEE.

Сучасні технології активно стають частиною не тільки компаній, пов'язаних з інноваціями, але й тих, що існували задовго до появи поняття IT. Згідно з прогнозами, до 2050 року більше половини робочих місць США будуть автоматизовані. Так, компанія Microsoft, яка надає сучасні "хмарні рішення" для бізнесу, вирішила продемонструвати, як нові технології можуть поліпшити не тільки роботу журналістських редакцій, а й інших підприємств із різних сфер, які хочуть йти в ногу з часом. Це стосується не тільки великих підприємств, а й малого та середнього сегмента бізнесу.

Хмарні технології дозволяють зробити цифрові процеси первинними, а роботу з папером – вторинною. В епоху постійного інформаційного потоку, коли більше 2,5 квінтильйонів інформації генерується щодня, не ефективно вивчати стопку документації. Сучасні технології дозволяють обробити лише ті дані, які зберігаються в "хмарі", для проведення якісного аналізу. Поступове переведення кожного робочого процесу в такий формат дає можливість створити «цифрового двійника» редакції. Таке рішення дозволить не лише не турбуватися про збереження і безпеку важливих документів, але й передбачати можливі ризики і перспективи.

Більше того це значно покращує організацію робочого процесу журналістів. Можливість взаємодіяти з декількома елементами, безперебійний обмін даними і функції спільного редагування файлів дозволяють підвищити якість, результативність і швидкість роботи ЗМІ. 90% менеджерів стверджують, що швидкість виконання роботи – одна з головних характеристик, які цінуються в співробітниках. Цьому сприяє ще й те, що рішення Office 365 дозволяють працювати дистанційно з будь-якої точки планети, оскільки всі необхідні для роботи інструменти знаходяться в "хмарі" і доступні на будь-якому пристрої. Також хмарні технології допомагають аналізувати слабкі і сильні сторони команди, на які варто звернути увагу. Таким чином конкурентоспроможність і авторитет ЗМІ росте разом з якістю матеріалу.

Незабаром проект буде запущений в інших 24 країнах регіону. В епоху цифрової трансформації, Microsoft допомагає Україні йти в ногу з часом. Компанія вже сьогодні допомагає розвиватися 1000 українських партнерів, ділячись власним досвідом і digital рішеннями з компаніями з абсолютно різних галузей. Для підвищення ефективності агрофірми, освітні установи і великі виробництва вже успішно впровадили в свою роботу рішення Microsoft. У компанії є успішні кейси трансформації навіть державних сервісів в різних країнах світу. З їх допомогою вдалося оптимізувати надання державних послуг, а також впровадити сучасні технології в структури управління державою. Так, наприклад, уряд Великобританії зміг об'єднати 1700 різних державних сайтів в єдину платформу надання державних послуг. Така діджиталізація дозволила заощадити близько 1,2 мільярда фунтів з державного бюджету. А Сінгапур зміг повністю перевести процес надання електронних послуг для бізнесу в онлайн. Так, 100% власників бізнесу користувалися державними сервісами онлайн в 2016 році. При цьому, 84% жителів країни також скористалися електронним сервісом державних послуг.

Про Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) забезпечує умови для цифрової трансформації в епоху «інтелектуальної хмари» и «інтелектуальних технологій». Місія компанії – надати можливість кожній людині та організації на планеті досягти більшого.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь:

Ольга Глебова, Communications Specialist, (066) 144 13 19, [email protected]

Галина Макоклюй, зовнішня прес-служба, 066 315 98 88, [email protected]

Microsoft | CEE Multi-Country | Україна |

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА