12:59 20.11.2019

Компанія "Газ Ком Трейд" заявляє, що не має відношення до жодного кримінального провадження

3 хв читати

ТОВ "Газ Ком Трейд" офіційно заявляє, що не має відношення до жодного кримінального провадження, порушеного ГСУ Національної поліції та ДФС України щодо недобросовісних учасників ринку природного газу, як про це безапеляційно заявлено напередодні низкою медіаресурсів.

Компанія "Газ Ком Трейд" працює на українському газовому ринку на підставі ліцензії, виданої згідно з постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 11.09.2018 за №979. За цей час на користь газових трейдерів та кінцевих споживачів компанією було реалізовано понад 160 млн куб м газу, що репрезентує компанію як одного з чільних гравців ринку України.

За даними енергетичної митниці, весь обсяг імпортованого компанією "Газ Ком Трейд" на територію України газу було розмитнено згідно з вимогами українського законодавства. Сплачено ПДВ на суму 159,9 млн грн., що підтверджується офіційним листом ДФС (нижче додається).

"Газ Ком Трейд" працює як з великим корпоративним бізнесом, так і з підприємствами ЖКГ та дрібними споживачами. Постачальниками компанії є найбільші європейські енерготрейдери, як-от: MOL Commodity Trading LLC; Udinex SPLLC; CYEB GmbH; Promtorg sro; Colombanier Analytics SE; JAS Energy Trading sro; SGaz sro. Одним із найбільших контрагентів компанії в Україні є холдингова компанія ДТЕК.

Компанія також здійснює реальні поставки газу до ЄС. Так, наприкінці квітня 2019 року компанія здійснила через газотранспортного оператора FGSZ Ltd. поставку природнього газу на користь дочірнього підприємства найбільшої в Угорщині державної енергетичної компанії MOL Commodity Trading LLC. Детально про партнерів та контрагентів на офіційному сайті.

За даними "Скат Трейд", у червні 2019 року компанія посіла друге місце на національному ринку за доходами від реалізації природного газу на енергетичній біржі UEEX. Лише одна торгова сесія газом в липні 2019 року принесла компанії дохід 34,8 млн грн з ПДВ від укладання чотирьох угод на загальний обсяг 5,76 млн куб м газу.

За даними видання "Бізнес-Цензор", у першій половині 2019 року "Газ Ком Трейд" увійшла до лідерів з імпорту в Україну газу разом із АТ "Укртрансгаз", НАК "Нафтогаз", ТОВ "ЕРУ Трейдинг" та ТД "Сокар-Україна".

"Завдяки чесній конкуренції, яку ми складаємо іншим компаніям на ринку українського газу, в єдиному державному реєстрі судових рішень відсутні будь-які санкції, що стосувалися б нашої компанії. Жодних натяків на факти несплати передбачених українським законодавством податків і зборів", - заявила директорка компанії Ольга Кривенко.

"Інформацію, розтиражовану декількома провідними медіаресурсами, вважаємо диверсією, спрямованою на підрив нашої репутації в інтересах контрагентів як в Україні, так і на міжнародному ринку", - наголосила Кривенко.

Щодо будь-якої інформації, документальних підтверджень та персональних коментарів представників ЗМІ та експертні організації просимо звертатися за електронною адресою [email protected]. Коментарі надаються впродовж одного робочого дня.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА