12:35 02.12.2019

Київстар підключив до 4G ще 1639 населених пунктів у вcіх областях України

2 хв читати

Швидкісний мобільний інтернет за технологією LTE доступний у 9485  населених пунктах, де проживає 74% населення України.

У листопаді 2019 національний телеком оператор Київстар підключив до мережі 4G ще  1639 населених пунктів. У порівнянні з жовтнем 2019, кількість міст і селищ, де доступний швидкісний мобільний інтернет, зросла на 20%, і досягла 9485. Це територія, де проживає більше 30 млн людей, або 74% населення України.

Щоб забезпечити населення України доступом до нових технологій зв’язку, Київстар вже встановив  понад 7,5 тисяч базових станцій з 4G, і щотижня збільшує територію мережі. На сьогодні послугами 4G скористалось майже 8 мільйонів абонентів. Що цікаво, середнє використання мобільного інтернету на абонента в  4G-мережі є майже утричі більшим, ніж в мережі 3G.

Нагадаємо, що за даними незалежних міжнародних компаній Ookla та nPerf, середня швидкість мобільного інтернету на абонентських пристроях, що підтримують зв’язок 4G, в мережі Київстар є найвищою з-поміж усіх  мобільних операторів України. Такі  дані наводяться у дослідженнях цих компаній за 2018 і 2019 роки.  

З 2015 року  компанія Київстар інвестувала у розвиток мобільного зв’язку 3G і 4G майже 25 млрд грн.

Щоб користуватись послугами 4G абонентові потрібен відповідний смартфон з підтримкою технології LTE та   USIM-картка. Замінити стару SIM-карту на USIM можна безкоштовно  в більше 8 тисячах торгових точок по всій Україні.

Довідка про Київстар:

Київстар – найбільший український оператор телекомунікацій, що надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних та фіксованих технологій, у тому числі зв’язку 3G та 4G для 26,4млн абонентів. Акціонери Київстар – міжнародна Група VEON Ltd, офіс в Нідерландах. Акції Групи знаходяться в обігу на фондових біржах  NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам).

Київстар понад 20 років працює в Україні і є найбільшим платником податків до бюджету на телеком ринку, одним з найкращих роботодавців та соціально відповідальною компанією.

Додаткова інформація: [email protected], www.kyivstar.ua.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА