17:57 05.12.2019

Балансоутримувач несе повну відповідальність за стан будинку, де сталась пожежа у Одесі - Віктор Лещинський

2 хв читати
Балансоутримувач несе повну відповідальність за стан будинку, де сталась пожежа у Одесі - Віктор Лещинський

Експертне співтовариство неодноразово звертало увагу влади на необхідність посилити контроль за станом будівель та споруд, особливо - протипожежний.

За свідченнями очевидців трагедії в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, навіть після загоряння великої площі ніякого оповіщення або сигналізації ніхто не чув.

"Якщо той, у кого на балансі знаходиться будинок, де 4 грудня сталася масштабна пожежа, збирався здавати його коледжу і науковим установам (з великою кількістю людей), він зобов'язаний був провести перевірку і встановити систему оповіщення при пожежі, а також протипожежні засоби. За будівлю відповідає той, у кого воно на балансі", - заявив Віктор Лещинський, президент Національного експертно-будівельного альянсу України.

Віктор Лещинський вважає, що вже після пожежі в таборі "Вікторія" (також в Одесі), необхідно, щоб ті, хто утримує на балансі будівлю, були поставлені в жорсткі умови і неухильно стежили за безпекою перебування людей.

"Перевірки з жорстким приписом (якщо є порушення), а також чітким терміном на їх виправлення. Це - перший крок. А другий, в разі невиконання - великий штраф і заборона на експлуатацію ", - такі заходи, на думку глави експертного альянсу, можуть приборкати безвідповідальність, за яку розплачуються життям.

Віктор Лещинський впевнений, що для експлуатації приміщень з великою кількістю людей, необхідна акредитація та дозвіл на надання таких послуг для тих, у кого будівлі на балансі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА