19:37 05.12.2019

У Львові пройшов перший Регіональний Безпековий Форум молодих лідерів

3 хв читати

Фонд Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» за підтримки Посольства Канади в Україні провів перший Регіональний Безпековий Форум молодих лідерів. Участь в форумі взяли 100 переможців конкурсу із західних областей України. Це - лідери віком 18-28 років, які досягли значних успіхів у навчанні, політиці, державному секторі, суспільній діяльності, у сфері міжнародних відносин;  мають активну громадянську позицію; добре орієнтуються в питаннях державотворення, міжнародних відносин, міжнародної безпеки.

Тема Форуму: «Міжнародна коаліція на підтримку України: як захистити і посилити нашу солідарність». Він пройшов напередодні зустрічі лідерів України, Франції, Німеччини та Росії, яка запланована на 9 грудня 2019 року у Парижі. У центрі розмови – російська агресія проти України і війна на Донбасі.

Перед учасниками виступили Прем’єр-міністр України (2014-2016) та Засновник Фонду «Відкрий Україну» Арсеній ЯЦЕНЮК, Міністр екології та природніх ресурсів України (2016-2019) Остап СЕМЕРАК, Голова Представництва НАТО в Україні Александер ВІННІКОВ, Новопризначена Посол Канади в Україні Лариса ГАЛАДЗА, Надзвичайний та Повноважний Посол Володимир ВАСИЛЕНКО, та інші.

У своєму виступі Арсеній Яценюк зазначив, що головне чого чекають від Президента Володимира Зеленського на переговорах в Парижі – це чітка, державна, національна, незалежна позиція: «Позиція, яка не дасть можливості нікому трактувати її чи німецькою, чи англійською, чи російською, чи французькою. А позиція, яка викладена українською і має одне беззаперечне трактування. Проявити силу. З цього починаються кожні переговори».

Він додав, що сьогодні виповнилося 25 років з часу підписання Будапештського меморандуму і закликав зробити з цього висновки: «Прошу Президента України зробити ці висновки і не приїхати з Нормандії з новим «Будапештом».

А посол Джон Гербст підкреслив, що Президент має бути впевненим, що його позиція відображає волю українського народу: «Він має переконатися, що яку б позицію він не зайняв – це позиція, яку його народ і політичний клас в Україні підтримає. Мені здається, що мені не треба йому про це казати, вірю, що він це розуміє. Але йому також треба розуміти, що хоч він і шукає певного рівню гнучкості в перемовинах з Путіним, він не має права втрачати своїх людей».

В свою чергу Президент Центру вивчення і дослідження політичних рішень (Франція) Ніколя Тензер вважає, що на саміт «нормандського формату» стає тестом і для самих європейців на послідовність у підтримці України: «Зустріч «нормандського формату» в понеділок буде ключовим тестом. Тестом, звичайно, на послідовність таких країн, як Франція і Німеччина. І я в цьому плані досить оптимістичний».

Остап Семерак вважає, що на солідарність ЄС з Україною може негативно вплинути брак досвіду представників влади: «Низький рівень професійності і відсутність досвіду, з моєї точки зору поки що є фактором, який негативно впливає на просування реформ, який негативно впливає на формування солідарності з Європейським Союзом».

Підбиваючи підсумок дискусії, член наглядової ради фонду «Відкрий Україну», заступник міністра закордонних справ України (2014) Данило Лубківський наголосив, що місія державності України – зміцнити Європу і вберегти Росію від екзистенціальної катастрофи, але для цього українцям треба навчитися розраховувати свої сили. «Саме Українська державність стримує всіх наших сусідів від того, щоб впасти в будь-які крайнощі, які б могли передбачати поширення ксенофобії, шовінізму і будь-яких лих, які б були і панували, і знищували цю частину Європи», - підкреслив він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА