14:52 06.12.2019

Найчисельніше громадське об'єднання України запросило  Міністра економіки Тимофія Милованова на діалог − СПО профспілок

2 хв читати

Спільний представницький орган репрезентативних профспілок України (СПО) запросив Міністра розвитку економіки Тимофія Милованова на зустріч з найчисельнішим і найвпливовішим громадським об'єднанням країни. До складу СПО входить Федерація профспілок України чисельністю понад 5 000 000 чоловік, Конфедерація Вільних профспілок України чисельністю понад 500 тисяч чоловік, Об’єднання всеукраїнських автономних профспілок, Об’єднання всеукраїнських профспілок і профоб’єднань "Єдність" та Федерація професійних спілок транспортників України.

Авіабудівельники, працівники автомобільного транспорту та шляхового господарства, робітники галузі будівничої промисловості, космічного та загального машинобудування, металообробки, приладобудування, гірничодобувної промисловості, працівники галузі радіоелектроніки та нафтогазової промисловості, текстильної та легкої промисловості, представники соціальної сфери, культури, освіти та науки прагнуть у відкритому форматі обговорити реальний стан та перспективи  галузевої економіки. Другим, не менш актуальним на сьогодні питанням буде обговорення з профільним Міністром бачення нового Кодексу про працю.

"Закон, що регулюватиме трудові відносини в державі −  це масштабний проект, який вимагає громадських обговорень і ґрунтовних професійних консультацій профспілок і експертів в області трудового права.

Лише тоді він буде політично відповідальним по відношенню до країни і її громадян", − наголошують профспілкові експерти з трудового права.

"Соціальний діалог це той спосіб взаємодії держави та народу, який успішно використовують багатьох розвинених країнах. У Бельгії, Німеччині, Ірландії, Швеції жоден важливий для країни закон, цільова програма чи проект бюджету не приймають без обговорення та тристороннього погодження.

Зараз в Україні соціальний діалог вимагає максимальних ініціатив з боку всіх його учасників, тому ми запросили профільного Міністра і профільних фахівців від державної сторони налаштувати його. Впевнені, що зустріч стане початком продуктивних взаємин", − коментують  профспілкові експерти.

Зустріч відбудеться в Будинку Профспілок на Майдані Незалежності, 2. Зважаючи на терміновість і невідкладність визначених питань, СПО запропонувало провести зустріч в період з 10 по 12 грудня. Точну дату зустрічі Міністр розвитку економіки має оголосити найближчим часом.

Контактний телефон для представників ЗМІ  +38(067)328-61-65.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА