12:09 09.12.2019

З початку 2019 року аварійно-диспетчерська служба "Миколаївгазу" опрацювала понад 8 тис. заявок

2 хв читати

Цього року аварійно-диспетчерська служба АТ "Миколаївгаз" локалізувала близько 3,5 тис. небезпечних ситуацій в будинках споживачів. 85% випадків були пов'язані з витоками газу.

Найбільше викликів надходить в опалювальний сезон. Зазвичай їх кількість збільшується більш ніж на 25%. Це пояснюється тим, що клієнти починають використовувати опалювальні газові прилади, втручаються в їх конструкцію, а також це пов'язано з неналежним станом внутрішньобудинкових мереж.

"Кожен день до аварійної служби АТ "Миколаївгаз" надходить близько 100 дзвінків. Більшість аварійних ситуацій виникає через те, що люди самостійно змінюють, переставляють, ремонтують газове обладнання, втручаються в його роботу. Хоча виконувати газонебезпечні роботи, щоб це було без ризику для оточуючих, мають право тільки працівники спеціалізованих організацій", - говорить головний інженер АТ "Миколаївгаз" Олексій Рубский.

Значна кількість звернень клієнтів компанії стосується витоків газу на внутрішньобудинкових мережах. Обов'язок по їх регулярному обслуговуванню покладено на власників або співвласників багатоквартирних будинків. З початку 2019 року ця послуга стала ринковою і може надаватися спеціалізованими організаціями, які мають на це дозвіл. При цьому виїзди на аварійні виклики споживачів як і раніше здійснює тільки АТ "Миколаївгаз".

Швидкість і якість реагування фахівців аварійно-диспетчерської служби в екстрених ситуаціях залежить від рівня їх професіоналізму. Тому працівники "Миколаївгазу" постійно вдосконалюють свої практичні навички в реальних умовах - беруть участь в конкурсах АДС, а також в тренувальних навчаннях з іншими службами екстреного реагування.

Довідка про компанію:

АТ "Миколаївгаз" - єдина на території Миколаївської області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. Підприємство експлуатує 8,7 тис. км газопроводів. Щорічний обсяг розподілу природного газу складає майже 500 млн. куб. м газу.

Загальний рівень газифікації Миколаївській області - 72%. АТ "Миколаївгаз" забезпечує природним газом 8 міст, 14 селищ міського типу та 313 сіл області.

Клієнтами компанії є понад 349 тис. сімей Миколаївської області, а також 2,8 тис. підприємств, установ і організацій.

АТ "Миколаївгаз" входить в десятку кращих платників податків області. Щорічно підприємство перераховує до бюджетів різних рівнів близько 50 млн. гривень.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА