17:34 20.12.2019

Ощадбанк розпочинає фінансування малого та середнього бізнесу на сході України в рамках програми FinancEast

2 хв читати
Ощадбанк розпочинає фінансування малого та середнього бізнесу на сході України в рамках програми FinancEast

Ощадбанк підписав угоду з Німецько-Українським фондом щодо запуску програми FinancEast, що здійснюється Європейським Союзом через KfW.  Вона передбачає фінансування малого та середнього бізнесу на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей. Це сприятиме відновленню Донбасу, збільшенню інвестиційної та економічної активності в регіоні.

За умовами програми FinancEast бізнес-клієнтам, що відповідають її критеріям, надається фінансова підтримка, що становить до 50% від вартості інвестиційного проекту. Вже сьогодні підприємці Донецької та Луганської областей можуть подавати заявки на отримання фінансової підтримки до обласних управлінь Ощадбанку в цих областях.

Європейський Союз надав 9,5 мільйонів євро грантових коштів через німецький банк розвитку KfW для запуску програми FinancEast з українськими банками-партнерами. Вона реалізуються в рамках ініціативи ЄС "EU4Business: ПРЯМУЄМО РАЗОМ".

"В рамках Програми FinancEast Німецько-Український фонд прагне досягти дві мети: по-перше, підтримки інвестиційної активності малого і середнього бізнесу на Сході України; по-друге, розширення присутності банків та лізингових компаній в регіоні з метою відновлення фінансування інвестиційних проектів МСБ", – зазначив Олег Стринжа, виконавчий директор НУФ.

"Донецька та Луганська області – регіони, яким ми приділяємо особливу увагу. Ощад – єдиний український банк, що надає підтримку людям уздовж лінії розмежування. Наші пересувні мобільні підрозділи на базі КрАЗів та модульні відділення на КПВВ дають можливість обслуговувати громадян у найвіддаленіших куточках, там, де немає інших банків. Програма FinancEast є вкрай важливою з точки зору відновлення економіки Донбасу та підтримки малого та середнього бізнесу. Ми прагнемо допомогти тим підприємцям, які мають натхнення та потенціал для розвитку свого бізнесу", – повідомив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.

Ощадбанк співпрацює з НУФ з 2017 року. Так, малий та середній бізнес може отримати в Ощадбанку кредитну позику за зниженою на 1% річних відсотковою ставкою.

Ощадбанк – провідний український державний банк із найбільш розгалуженою мережею установ. Працює у всіх фінансових секторах. Серед його клієнтів підприємства малого і середнього бізнесу, а також найбільші компанії України. Він першим з державних банків розпочав впровадження стратегії розвитку. У 2017 році Ощадбанк запустив загальнонаціональну комплексну програму підтримки малого бізнесу "Будуй своє". Головною її метою є підтримка підприємців на різних етапах розвитку бізнесу.

Німецько-Український фонд (НУФ) – небанківська фінансова установа, створена в 1999 році. Сприяє розвитку мікро-, малих та середніх підприємств шляхом надання кредитів через українські банки.

Прес-служба Ощадбанку

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА