09:00 14.01.2020

У ГК «Фокстрот» презентували патріотичну книгу колеги Тетяни Цой, видану за підтримки Геннадія Виходцева

5 хв читати

Перша презентація повісті Тетяни Цой «Мені байдуже, що люди скажуть» відбулася 11 січня 2020 року. Дизайн, верстка, друк книги  –  компетенція київського видавництва “Білка”. Видання книги підтримала Група компаній «ФОКСТРОТ» та Геннадій Виходцев особисто

Книга “Мені байдуже, що люди скажуть” була видана у грудні 2019 року, напередодні Різдва. Тому в перші дні нового 2020 року у центральному офісі ГКФ відбулася презентація повісті авторки для колег. Справа в тому, що перші глави ще неопублікованої книги друкувалися в електронному корпоративному виданні Управляючої компанії ГКФ «ЛУК – люди Управляючої компанії», а працівники компанії стали першими читачами історії, написаної авторкою (Тетяна Цой обіймає посаду корпоративного секретаря групи компаній “Фокстрот”). Саме читачі-колеги спонукали Тетяну Цой запустити видання справжньої  –  друкованої на папері  –  книги. До речі, перші примірники Тетяна Цой подарувала співзасновникам ГКФ Геннадію Виходцеву та Валерію Маковецькому, на знак подяки за підтримку. 

 –  Я був одним з перших читачів Тетяни, ще у корпоративному журналі,  – розповідає Сергій Машкін, начальник управління кадрів ГКФ. Книга вразила мене картинками українського села та особливою красою мови. Із задоволенням прочитав перші глави та наполягав, щоб Тетяна продовжила писати цю історію. 

Близько півсотні фокстротівців зібралися в конференц-залі ГКФ на презентацію. Наразі вже справжня письменниця Тетяна Цой зачитала декілька  уривків з повісті. Підписала примірники колегам, які зібралися привітати авторку з виданням першої книги.  

Сама авторка визначає свій твір як історико-документальну художню повість. Родина і друзі пані Тетяни знають, що повість автобіографічна, тут є персонажі, близькі до реального життя членів родини авторки. Тому під час презентації Тетяна показувала світлини з сімейного альбому. Всі читачі могли побачити, як могли виглядати персонажі повісті  –  стара Капітаниха, вчителька Люся, дівчинка Орися. 

 –  Моя повість  –  історія про самоідентифікацію українців в ті часи, коли у нас її віднімали, - розповідає авторка Тетяна Цой.  –  Кожен рядок  –  свідчення про долі жінок, які потрапили в жорнова революцій, війн, розкуркулювання та совєтизації.  І хоча сюжет обертається навколо життя трьох жінок, але я думаю, що багато з вас упізнають в ньому себе, своїх матерів та бабусь.

–  Душевна історія про підступних і щирих, озлоблених на життя і тих, що дякують будь-яким викликам долі. Повість, наповнена красою солов'їної мови і, звісно, справжніми почуттями,  –  поділилася враженнями піар-менеджер “Фокстроту” Оксана Ковальчук.  – Завдяки талановитій авторці Тетяні Цой (і за сумісництвом колезі), мені достатньо було одного вечора, щоб насолодитися прекрасним твором "Мені байдуже, що люди скажуть".

 Гості презентації, які вже прочитали книгу, зазначили, що зовнішня love-story  - тільки  приваблива обгортка твору. Авторка стимулює читачів задуматися над більш суттєвими речами: скільки українського у кожному з нас? Яким би він був, якби попав у схожі обставини? Чи зміг би гідно витримати випробовування, які дало українцям XX століття?”.

 –  Ми молоде видавництво, але маємо чітку спеціалізацію,  –  розповідає Ірина Білоцерковська, видавчиня повісті «Мені байдуже, що люди скажуть».  –  Мені постійно надсилають різноманітні твори, але ми друкуємо те, що сприяє вихованню українця в Україні. Повість Тетяни Цой вразила мене щирістю до українського села. Села, як базису, ґрунту, на чому зростає все справжнє українське. Письменницький стиль Тетяни нагадує мені писанку  –  округлу, яскраву, символічну. Саме тому ми винесли цей образ на обкладинку книги, разом з родинним деревом. 

На презентації був присутній Володимир Володимиров, професор, доктор філологічних наук, співзасновник Академії української преси, член Академії наук вищої школи України. В свій час саме він підтримав авторку та стимулював у намірі друкуватися: “Відкрив в пошті сторінки ще недописаної книги - і не зміг зупинитися, поки не дочитав до точки. Всього-то й зробив, що написав автору про своє захоплення від прочитаного - а далі, як кажуть, закрутилося ... І ось вона у мене в руках, книжка в твердій палітурці, з дарчим написом від автора, тепер уже справжньої письменниці. А далі, за логікою, треба ставати відомою письменницею, потім видатною, а потім знаменитою, і вже зовсім після - великою українською письменницею. А що? Всі починали з першої книжки, і ось він, шлях перед Тетяною Цой. Йдіть, не зупиняючись. На презентації у мене до автора було єдине запитання: "Про що буде ваша десята книжка?". А до речі, про що?”

Щирим та душевним вийшло свято народження книги. Після презентації гостям було запропоновано продегустувати крафтові вина від партнера презентації. Торгова марка Паук-Вайн надала біле сухе вино з винограду сорту Совіньон, який винороби вирощують на власних плантаціях у Закарпатській області. 

Історія Тетяни Цой, як нової української повістярки, має продовження. Друга презентація відбудеться 16 січня у столичній Центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка. А саме зараз авторка працює над 2 частиною твору  –  реалізує намір створити роман та презентувати його вже всередині поточного року.

Нагадаэмо, книга Тетяни Цой «Мені байдуже, що люди скажуть»   –  перший досвід київської письменниці Тетяни Цой. Повість закономірно отримала підтримку в особі генерального директора ГК «Фокстрот» Геннадія Виходцева. Вагомою була й реакція колег з ГК «Фокстрот». Причина одностайної підтримки повісті  – політика просування сімейних цінностей, які є пріоритетом компанії упродовж 25 років роботи бренду. Саме тому в архіві реалізованих проектів ГКФ  –   повнометражний фільм “Маленьке життя” про історію маленького хлопчика в Голодомор. Художній фільм було відзнято за кошти ГК «Фокстрот» та представлено на фестивалі «Молодість» у 2008 році. Крім того, за сприяння бізнесу у 2008–-2012 рр. було створено 4 серії мультфільму «Фокс і Трот поспішають на допомогу». Мультсеріал присвячено правилам безпечної поведінки молодших школярів. Наразі компанія сприяє розвитку корпоративного волонтерського руху співробітників «Зелений офіс» (2009–2019рр.) та «Хочу допомогти» (2014–2019рр.).

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА