18:13 16.01.2020

Зміна керівництва «Київметробуду» пройшла законно - висновок провiдних юристiв

3 хв читати

Мінюст скасував рішення нотаріусу, а не ставив під сумнів законність проведення загальних зборів акціонерів, змін у складі наглядової ради ПАО «Київметробуд» та змін у керівництві компанії. Про це заявив на прес-конференції у ІА «Інтерфакс-Україна» керуючий партнер юридичної фірми «Ілляшев та Партнери» Михайло Ілляшев.

Так він прокоментував наказ Мінюсту від 28 грудня 2019 року щодо «Скасування реєстраційної дії в ЄДР юридичних осіб – підприємців та громадських формувань». «Директора ПАТ «Київметробуд» на посаді відновили, відповідні коригування у ЄДР внесли», - написав на своїй сторінці у соцмережі щодо цього наказу голова Мінюсту Деніс Малюська.

«Висновки, які зробило міністерство юстиції, а саме комісія при міністерстві юстиції - що нотаріус, який вносив зміни до реєстру, припустився технічних помилок… Міністерство юстиції має компетенцію скасовувати рішення нотаріусу, але це не ставить під сумнів законність проведення засідань наглядової ради і рішень, які на них приймаються. Оскільки законність чи не законність таких рішень – це є виключно компетенція суду», - заявив Михайло Ілляшев.

Він також нагадав, яких подій навколо будівництва метро у напрямку Виноградарю у Києві стосується наказ міністерства. «В грудні, коли стало зрозуміло акціонерам (ПАТ «Київметробуд» - Ред.), що будівництво може зупинитися, було прийняте рішення про певні зміни в наглядовій раді і про зміни у виконавчому органі акціонерного товариства. Після цього були деякі проблеми з внесенням до реєстру нового генерального директора через штучні записи про нібито існуючі ухвали «таємні» з Маріуполя, з іншого міста. На сьогоднішній день ми вже отримали документи, які підтверджують, що вказані «таємні» ухвали жодним чином не стосуються акціонерного товариства «Київметробуд», і ми робимо все для того, щоб відновити запис про нового генерального директора у державному реєстрі», - розповів Михайло Ілляшев. 

За його словами, на сьогодні в судах знаходяться справи, які стосуються законності обрання наглядової ради, призначення генерального директора, але вважає їх безперспективними, оскільки загальні збори акціонерів відбулись у повній відповідності до вимог законодавства. Так само, за словами Ілляшева, згідно з вимогами законодавства, було змінено частково наглядову раду та генерального директора товариства. 

«Міністр нічого не анулював, рішень наглядової ради він не скасовував і не міг скасувати, оскільки це знаходиться поза компетенцією міністра юстиції. Щодо законності – це питання виключно до суду», - підкреслив Ілляшев. 

Щодо питання, чому для реєстрації рішень зборів акціонерів був обраний саме такий нотаріус, він заявив, що компетенція державних реєстраторів – справа Мінюсту. «Це питання до Мінюсту, чому вони таким некомпетентним державним реєстраторам надають можливість вносити зміни, а потім акціонерні товариства стають заручниками цих дій», - вважає Михайло Ілляшев. 

Також на прес-конференції голова наглядової ради ПАТ «Київметробуд», який є підрядником будівництва столичного метрополітену Олег Токарев пояснив, чому було вирішено змінити керівництво компанії. «Сума тендера - 6 млрд грн. Наприкінці року було отримано аванс - 2,6 млрд грн. За рік, який ми прожили з генеральним директором Кобілем Василем, витрачено 1,5 млрд грн і виконано, але не підписано замовником, роботи на 150 млн грн . Від суми контракту це лише 2,5%. Тому 17 грудня наглядова рада вирішила звільнити Кобіля і призначити на посаду гендиректора Метелицю Олександра Миколайовича», - повідомив він.
В особистому спiлкуваннi по закiнченню прес-конференцiï вiн наголосив, що завжди готовий до дiалогу з мiнорiтарiями. "Головне це розвиток нашого мiста, а не цi маневри колишнх керiвникiв".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА