17:53 17.01.2020

Рейтинг "розвитку" - великий доробок для нашої роботи по трансформації Укргазбанку в привабливий інвестактив - Кирило Шевченко

2 хв читати
Рейтинг "розвитку" - великий доробок для нашої роботи по трансформації Укргазбанку в привабливий інвестактив - Кирило Шевченко

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг Укргазбанку на рівні uaAA зі зміною прогнозу рейтингу зі "стабільного" на "в розвитку". Рейтинг надійності банківських вкладів підтверджений на рівні "5 +" (відмінна надійність).

"Рейтинг" розвитку "- величезний заділ для нашої роботи по трансформації Укргазбанку в привабливий інвестактив. Дійсно, сьогодні наш банк є високорентабельним і демонструє високі показники ефективності - протягом року чистий прибуток збільшувалася з кожним місяцем, нам вдалося суттєво перевищити показник і попереднього року. Але для нашої команди це зовсім не привід зупинятися, а навпаки - хороша мотивація для більшого. Ми вже намітили план на 2020 рік, визначили нові цілі і рішуче йдемо до них ", - зазначив Голова Правління Укргазбанку Кирило Шевченко.

Підтвердження рейтингів Укргазбанку зі зміною прогнозу на "в розвитку" обумовлено очікуваним вступом до капітал нового стратегічного інвестора - Міжнародної фінансової корпорації (IFC) тривалим поліпшенням ринкових позицій і диверсифікації діяльності за рахунок залучення нових клієнтів; високими показниками капіталізації та ліквідності; якістю активів і достатнім рівнем резервування проблемної заборгованості; високими показниками ефективності основної діяльності, а також підтримкою з боку держави.

Як наголошується в звіті, за підсумками 9 місяців 2019 серед 76 банків Укргазбанк посів 4 позицію за розміром активів, 6 - за обсягом коштів населення, 9 - за розміром балансового капіталу і 15 - за розміром отриманого прибутку. Крім того, експерти акцентують увагу на тому, що завдяки активному розвитку банківських продуктів та активної співпраці з корпоративним сектором, Укргазбанк протягом аналізованого періоду очолив список банків за обсягом коштів, залучених від юридичних осіб. Банк зміцнив ринкові позиції і зараз обслуговує понад 2 млн клієнтів. Розвинена мережа територіальних підрозділів Банку охоплює всі області. Клієнтська база диверсифікована по категоріям клієнтів, програмами, галузями економіки і регіонами. Регулятивний капітал установи за станом на 01.10.2019 рік склав 6, 6 млрд грн, чисті активи і балансовий капітал - 104, 4 млн грн і 6, 4 грн відповідно.

Діяльність банку в аналізованому періоді була прибутковою, а показники ефективності основної діяльності - високими. Чистий прибуток Укргазбанку за підсумками січня-вересня 2019 склав майже 347 млн грн. Разом з тим, фінансовий результат банку за підсумками 11 місяців 2019 склав 836 млн грн, що на 22% перевищило результат аналогічного періоду 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА