15:35 22.01.2020

Як український бізнес отримає кредити в 2020 році: роз'яснення банкіра

2 хв читати
Як український бізнес отримає кредити в 2020 році: роз'яснення банкіра

Директор департаменту малого та середнього бізнесу Укргазбанку Михайло Медко в інтерв'ю Обозревателю про те, коли і на яких умовах українці зможуть отримати дешеві кредити на розвиток бізнесу в світлі запуску роботи Фонду розвитку підприємництва.

Нагадуємо, що Верховна Рада підтримала відповідний урядовий законопроект, який з 1 лютого дозволить запустити кредитну програму під 5-7-9% для підтримки малого та середнього бізнесу. А президент підписав його.

На думку Михайла Медко, банки дуже творчо підходять до цього питання.

"Ми не конкуруємо виключно в рамках процентної ставки або розмірами застави по кредитах. Запевняю вас, що останнім часом забезпечення - це другорядний компонент прийняття рішення по кредиту, а банки будуть конкурувати і термінами, і підходами, і своїми програмами кредитування, цільовими аспектами. Ми впевнені, що залишимося лідером кредитування енергоефективних проектів. І якщо клієнт захоче щось модернізувати в енергоефективному напряму, ми допоможемо вам прорахувати правильність технічного рішення і його оптимальну окупність ", - підкреслив Медко.

Крім того, впевнений банкір, малий та середній бізнес може якісно розвиватися і демонструвати хороші результати у виробництві, а банки обов'язково будуть підтримувати ті ідеї, які створюють імпортозаміщення, що дозволить вирівнювати експортно-імпортний баланс.

Говорячи про нову президентську програму, Михайло Медко висловив упевненість, що не у всіх її учасників буде однакова структура кредитування.

"Фінансові установи будуть вивчати детально бізнес-кейси клієнтів, кредитувати їх, самі будуть приймати рішення про те, яким буде кредитний ризик, і як потрібно конкурувати в рамках певних умов. А держава вже приєднається компенсацією до процентної ставки, що дозволить клієнтові платити 5%, 7%, 9%. Ми також спостерігаємо дуже позитивну динаміку щодо здешевлення ресурсів в банківській системі. Підтвердженням тому є зниження облікової ставки. Хоча вона безпосередньо не свідчить про дешевизну ресурсів, та після її зниження далі запускаються такі процеси в банківському секторі, взагалі в економіці, в найближчі місяці ", - зазначив банкір.

Також банкір звернув увагу на посилення в країні еволюції "патріотичного духу шопінгу.

"Підтвердженням цьому є те, скільки зараз з'явилося невеликих "мейд ін Юкрейн" мануфактур та різних фестивалів. І з часом їх стає все більше. Якби їх ставало менше, це говорило б про зниження попиту на вітчизняний продукт, але насправді він лише зростає, і це круто! Тому українці будуть солідарні в придбанні товарів українського виробництва", - резюмував Михайло Медко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА