11:56 05.03.2021

Як скласти кошторис на будівельні та ремонтні роботи й послуги в 2021 році

2 хв читати

Як скласти кошторис на будівельні та ремонтні роботи й послуги в 2020 році

Початок будь-якого ремонту, зазвичай, викликає багато питань. І найперше нас цікавить, скільки це буде коштувати, особливо, якщо ви не уявляєте, які ціни на будівельні та ремонтні роботи у Львові. Фахівці не рекомендують нехтувати складанням кошторису. Це найважливіший під час ремонту документ, адже без нього остаточні витрати можуть легко перевищити запланований бюджет.

Кошторис — це попередній розрахунок вартості будівельних матеріалів та послуг. Документ необхідний для того, щоб замовник за договором мав чітке уявлення про те, які витрати на ремонт і будівництво його чекають.

Складають кошторис до початку ремонту. Щоб грамотно заповнити документ, необхідні точні дані приміщення: довжина стін, висота стель, розташування вікон тощо. Причому дані потрібно вимірювати самостійно, адже реальні показники рідко збігаються з тими, що вказані у документації БТІ.

Які роботи враховуються у витратах?

Які роботи враховуються у витратах?

Кошторис на ремонтні роботи найчастіше йде додатком до договору між будівельною компанією та замовником. У будь-якому випадку документ потрібен для проведення ремонту в квартирі, будинку, офісі, торговельних приміщеннях та інших комплексних спорудах. Гарною підмогою у підрахунках є дизайн-проект.

У документі прописують заплановані витрати, види та терміни проведення таких робіт:

  • підготовчий етап;
  • чорнові роботи;
  • суміжні роботи;
  • чистове оздоблення;
  • закупівля матеріалів;
  • вивіз сміття.

Документ дозволяє замовнику краще контролювати виконувані роботи. Кошторис — це компроміс інтересів замовника і виконавця. Перший хоче витратити на ремонт якомога менше, виконавець навпаки — заробити якомога більше. Тому чим ретельніше і детальніше буде складено кошторис будівельних робіт, тим менше ймовірність, що в процесі робіт між замовником і виконавцем виникнуть якісь розбіжності та суперечливі моменти.

Таким чином, до завдань кошторису належать:

  • Фіксація обсягу та вартості робіт. Виконавець не зможе раптово підвищити вартість робіт або додати нові види роботи в остаточну вартість.
  • Оцінка витрат на матеріали. Служить орієнтиром для закупівель та допомагає не витрачати зайві гроші.
  • Юридична гарантія. Цей документ є підставою для винесення рішення в суді, якщо виникає суперечка між замовником і виконавцем.
  • Контроль. Дозволяє визначити, що відбувається на об'єкті, та порівняти те, що на папері, з тим, що зроблено по факту.

Приклад кошторису на будівельні послуги

Зразок кошторису на будівельні та ремонтні роботи

Де замовити безкоштовний розрахунок кошторису у Львові

Наразі у Львові багато будівельних компаній, які пропонують скласти кошторис на ремонтні роботи у вигляді окремої послуги, за яку необхідно заплатити. Однак завжди є можливість знайти підрядника, який надає цю послугу безкоштовно. Якщо зайти на сайт компанії «РБК Кронос» та скористатися спеціальною формою розрахунку вартості робіт, то кошторис можна отримати безоплатно.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА