10:09 13.02.2020

"Трагедія євро": у Києві відбулася презентація книги відомого німецького економіста

2 хв читати
"Трагедія євро": у Києві відбулася презентація книги відомого німецького економіста

12 лютого у Києві відбулася презентація українського видання книги професора Мадридського університету імені короля Хуана Карлоса, доктора економічних наук та яскравого представника нового покоління австрійської економічної школи Філіппа Багуса "Трагедія євро".

У презентації взяли участь провідні українські економісти, політологи, працівники банківської сфери, підприємці, політики та студентська спільнота. Почесним гостем заходу став заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб, який виступив із вітальним словом.

Презентована українській аудиторії книга професора Багуса присвячена історії становлення Євросоюзу і, зокрема, історії появи євро. В цій роботі, перекладеній 15 мовами світу, автор пише про протистояння класичного ліберального та соціалістичного підходу до розбудови Євросоюзу. Філіпп Багус розкриває тему політичних інтересів, які стоять за єдиною валютою, звертає увагу на інституційні помилки, які лежать в основі конструкції євро, та наводить факти, які підтверджують – встановлена система є такою, що руйнує сама себе.

"Після введення в обіг євро у кожної країни ЄС є друкарський верстат, і його можна використовувати на власний розсуд. Країни неодноразово перевищували рівень дефіциту бюджету у встановлені 3%, однак жодного разу ніхто так і не був покараний. Державний дефіцит частково оплачують громадяни інших країн єврозони. Національні уряди можуть розподіляти блага серед свої виборців, а громадяни інших країн оплачують частину рахунку у формі більш низької купівельної спроможності євро. Ситуація нагадує "трагедію спільного", адже у всіх урядів єврозони є стимул використовувати цей механізм для отримання вигоди і перекладання витрат на інших", – зазначив Філіпп Багус під час презентації.

За словами автора, наступна велика рецесія може характеризуватися одночасною кризою державного боргу і банківською кризою. Це може підштовхнути політиків остаточно вирішити проблему функціонування євро, обравши один з трьох варіантів, які детально описує у своїй роботі професор Багус.

Книга "Трагедія євро" з'явиться в книжкових мережах та на сайтах провідних книжкових магазинів з понеділка, 17 лютого.

Філіпп Багус є автором понад 50 наукових статей, ним особисто і в співавторстві написано 7 книжок. Будучи впливовим вченим, він досліджує тенденції світових фінансових ринків, монетарної політики, валютних союзів, банківської справи, економічних циклів. Прогноз професора Багуса щодо подальших перспектив євро було підтверджено лауреатом Нобелівської премії з економіки, професором Колумбійського університету (Нью-Йорк) Дж. Стігліцем.

Бестселер Багуса "Трагедія євро" було перекладено 15 мовами світу (зокрема, англійською, китайською, німецькою, французькою, італійською, португальською, польською, фінською, словацькою, болгарською тощо). Цього року книгу вперше видано на пострадянському просторі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА