12:12 24.02.2020

Клієнти "Чернівцігаз Збуту" не сплатили за спожитий газ 561 млн грн

2 хв читати
Клієнти "Чернівцігаз Збуту" не сплатили за спожитий газ 561 млн грн

Станом на 1 лютого 2020 року побутові споживачі заборгували ТОВ "Чернівцігаз Збут" 561,388 млн грн. Це майже на 8% менше, ніж минулого року. Покращення розрахунків за спожитий газ на Буковині пов’язане із двома факторами - зменшенням витрат родин при його використанні та ефективною роботою компанії із неплатниками.

Станом на 1 лютого 2020 року, борг за газ побутових споживачів Чернівецької області склав 561 млн грн. В порівнянні з минулим роком, неплатежі за газ зменшилися на 8 %. Наразі витрати на газ клієнтів "Чернівцігаз Збуту" відчутно зменшуються. Це пов’язано зі значним здешевленням енергоносія, теплими погодними умовами та економнішим використанням газу. Але є неплатники, які продовжують ухиляються від сплати за спожитий газ.

Загалом за газ боргують 184,6 тис. споживачів блакитного палива області. Найбільша заборгованість у жителів м. Чернівці – це 44 % від загальної суми боргу. Заборгованість споживачів газу Новоселицького та Кіцманського складає 13,3 % та 8 % відповідно.

Задля забезпечення безперебійного газопостачання ТОВ "Чернівцігаз Збут" закликає вчасно сплачувати за спожитий газ, оскільки боржників компанія зобов'язана передати на відключення.

"Чернівцігаз Збут" визначено Кабінетом Міністрів постачальником природного газу зі спеціальними обов’язками для жителів Чернівецької області. Компанія отримує газ від НАК "Нафтогаз України" для потреб населення, за умови здійснення 100% розрахунків. Відтак, від стану розрахунків споживачів за використаний газ залежить стабільність газопостачання області", - зазначає Катерина Параска, директорка ТОВ "Чернівцігаз Збут".

Через несплату за спожитий газ в Чернівецькій області припинене газопостачання для 2,7 тис. споживачів. Для відновлення газопостачання боржникам доводиться окрім заборгованості оплачувати послуги з відключення та підключення до газу.

Нагадуємо, що споживачам, які порушили термін оплати за договором до заборгованості буде нарахована ще й пеня. Отримувачам пільг та субсидій наголошуємо, що наявна прострочена заборгованість може призвести до втрати допомоги держави в частині оплати за послуги газопостачання.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА