16:32 25.02.2020

"Сумигаз" продовжує діалог з Регулятором щодо підвищення зарплат газовиків до середніх по промисловості

2 хв читати
"Сумигаз" продовжує діалог з Регулятором щодо підвищення зарплат газовиків до середніх по промисловості

Нові тарифи на доставку газу дозволять АТ "Сумигаз" збільшити середню зарплату на підприємстві на 2,6%. Але рівень оплати праці співробітників залишається нижчим за середній по промисловості Сумщини. Тому "Сумигаз" продовжуєе конструктивний діалог з НКРЕКП, щоб газовики мали достойну оплату праці.

Впродовж останніх років середня заробітна плата, передбачена в тарифі АТ "Сумигаз", складала 5,9 тис. грн на місяць. Втім, співробітники компанії отримували вищу оплату праці, бо на товаристві знайшли можливість забезпечити середній рівень виплат 8,4 тис. грн на місяць.

Цінуючи своїх працівників вирішено підвищити заробітні плати, бо співробітники - це головний пріоритет. При цьому "Сумигаз" накопичувало борги перед своїми контрагентами і постачальниками.

Нові тарифи на розподіл дозволять в 2020 році переглянути діючі заробітні плати в бік підвищення. З січня середній рівень оплати праці на АТ "Сумигаз" складає 8,6 тис. грн на місяць. Втім, це не дозволяє компанії витримувати конкуренцію за цінні кадри на ринку праці.

Оскільки в першочергово "Сумигаз" - компанія надавач сервісу, то рівень оплати праці позначається на якості обслуговування клієнтів. Тому у товаристві наполягають, що заробітні плати працівників газорозподільної компанії мають бути не меншими за середню заробітну плату по промисловості у Сумській області, яка складає 9,6 тис. грн.

АТ "Сумигаз" продовжить активно відстоювати інтереси своїх працівників і робити все можливе для того, щоб утримувати кращі кваліфіковані кадри на ринку. Зараз штат компанії укомплектований на 80%. Компанія не в змозі заповнити низку позицій, через низький рівень оплати праці, передбачений тарифом на розподіл. Так підприємству постійно бракує водіїв, електрозварювальників, слюсарів підземних газопроводів. Показник плинності кадрів складає 13,6% на рік, при нормі в 8-10 % для промислового сектору.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА