12:07 05.03.2020

Будівництво нового яхт-клубу в Одесі буде супроводжуватись унікальними берегозахисними роботами

4 хв читати

ТОВ "Варда Плюс", яке реалізує інвестиційний проект з будівництва нового яхт-клубу в Одесі, проведе унікальний для міста комплекс робіт з інженерного захисту території.

Берегозахисні та протизсувні роботи включатимуть в себе збільшення (намив) території пляжу у 2,5 рази, створення мережі зливових лотків та дренажних галерей, реновацію штольні № 5, укріплення схилу ​​контрфорсною стіною з буронабивних паль діаметром 1 м, які будуть заглиблені на глибину 22 м, тощо.

Протизсувні споруди, які будуть зведені під час будівництва, а також комплекс інших заходів, повністю відповідають нормам, що діють на території України. А головне – забезпечують захист від втрати стійкості схилу з коефіцієнтом надійності 1,2 для основного сполучення навантажень і 1,15 для аварійного (з урахуванням сейсмічних впливів інтенсивністю 7 балів). Таким чином вказана ділянка схилів матиме найкращу систему захисту на протяжності від Чорноморки до Одеського порту.

Варто також зазначити, що наразі технічні засоби відводу стічних вод на цій ділянці перебувають в критичному стані. А штольня № 5 заповнена техногенно небезпечною сумішшю з ливневої води ти каналізаційних стоків, в т.ч. від незаконних підключень. Це створює небезпеку для екології Чорного моря та всього міста.

В свою чергу роботи ТОВ "Варда Плюс" з реновації штольні №5 та будівництва нових засобів відводу стічних вод дозволять впровадити їх очищення. Це зменшить навантаження на екологію узбережжя та покращить якість морської води на відрізку від Аркадії до пляжу "Дельфін".

Для інженерного контролю намиву території пляжу буде залучена компанія з Нідерландів, яка є світовим лідером в проведені подібних робіт.

Підкреслимо, що територія пляжу не відноситься до ділянки будівництва. А намив буде здійснюватися з метою інженерного захисту території. Таким чином, після завершення робіт, громада м. Одеса отримає новий пляж, який буде у 2,5 рази більший, і при цьому залишиться відкритим для мешканців та гостей міста.

Всі перелічені та інші роботи були схвалені доцентом кафедри гідротехнічного будівництва Одеської державної архітектурно-будівельної академії Костянтином Анісімовим та доцентом кафедри основ і фундаментів Київського національного університету будівництва і архітектури Віктором Носенко, які є провідними спеціалістами України у сфері інженерного захисту території. Вони також особисто взяли участь в розробці робочих проектів.

Після завершення будівництва яхт-клубу ТОВ "Варда Плюс" також проведе реконструкцію набережної – траси здоров'я – на ділянці понад 1 км: відновить покриття, встановить ліхтарі та місця відпочинку для громадян похилого віку та родин з дітьми, облаштує декілька майданчиків для занять спортом та висадить майже півтисячі дерев. А під самою набережною буде облаштований транспортний тунель, щоб пішохідний потік та автотранспорт рухались на різних рівняв та не перетиналися.

Проект реконструкції траси здоров'я, який включає в себе вказаний тунель, був розроблений відомим англійським архітектором, який виконував подібні замовлення для Дубая, Гонконгу та Сінгапуру. І ТОВ "Варда Плюс" готове на безоплатній основі надати владі м. Одеса технічні матеріали проекту для проведення робіт з реконструкції набережної в єдиній стилістиці на всій її протяжності.

На останок зазначимо, що весь комплекс берегозахисних та протизсувних робіт, робіт з інженерного захисту території та благоустрою коштуватиме близько 20 % від загального обсягу інвестицій у зведення яхт-клубу, які, в свою чергу, оцінюються у EUR 55 млн.

Довідково

Відповідно до Плану зонування території міста Одеса земельна ділянка площею 0,6844 га за адресою Французький бульвар, 1/5 знаходиться в рекреаційній зоні активного відпочинку Р-2 (Р-2п), на якій дозволено розміщення яхт-клубів.

8 серпня 2019 року ТОВ "Варда Плюс" отримало містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва "Нове будівництво яхт-клубу з рятувальною станцією, кімнатами відпочинку, місцями для заняття спортом <…>", затверджені наказом Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради №01-06/195 від 08.08.2019 р.

В подальшому директором ТОВ "Перша Приватна Експертиза" затверджено експертний звіт №09-08/19/А, яким встановлено, що проектна документація ТОВ "Варда Плюс" розроблена відповідно до вихідних даних на проектування з дотриманням всіх вимог, в т.ч. санітарних, екологічних, вимог техногенної безпеки, тощо.

02.09.2019 року Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради видало ТОВ "Варда Плюс" дозвіл на виконання будівельних робіт № ОД 112192452146.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші кроки до власної справи: що потрібно для того, щоб стати підприємцем

Посол Корнійчук: Україну та Ізраїль обʼєднують не лише спільні цінності, а й спільні вороги

Перший простір для адаптації в Харкові надаватиме допомогу за принципом "єдиного вікна" для внутрішньо переміщених та постраждалих від війни людей

Керівник компанії "ОДЕК" Україна (лідер з виробництва фанери) розповів про поточний стан деревообробного бізнесу та ринку деревини

У компанії PROMETEY заговорили про недовіру до податкової

Київстар ТБ транслюватиме «Євробачення-2024» у вільному доступі

Сексуальне насилля під час конфлікту — ще один вид зброї проти мирного населення, елемент злочину проти людяності

Рейтингове агентство "Стандарт-Рейтинг" (Україна): Стабільність банків України: 2 роки війни (за підсумками двох років війни)

В Києві вдруге пройде УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС

До Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА