15:05 20.03.2020

ТОВ "Автоспецпром" передало Києву та Одеській області реанімобілі з апаратами штучної вентиляції легенів, які допоможуть у боротьбі з коронавірусом

3 хв читати

Провідний український виробник автомобілів швидкої медичної допомоги ТОВ "Автоспецпром" передало місту Київ та Одеській області 52 одиниці спеціалізованого санітарного транспорту екстреної медичної допомоги типу С (реанімобілів), обладнаних апаратами штучної вентиляції легенів.

Зокрема Київ отримав 7 таких машин, Одеська область – 45.

Встановлені апарати ШВЛ можна використовувати як для дорослих, так і для дітей. Крім того, вбудовані акумулятори забезпечують автономну роботу апаратів протягом не менше 6 годин. Таким чином, реанімобілі можуть застосовуватися для допомоги пацієнтам під час боротьби з коронавірусом COVID-19.

Також компанія передала Києву 32 "швидких" типу В.

І реанімобілі, і "швидкі" типу В обладнані повними комплектами медичного устаткування згідно з стандартом ДСТУ 7032: засобами транспортування пацієнтів, засобами забезпечення дихальної підтримки, моніторингу життєво важливих параметрів та для реанімаційних заходів, приладами для інфузії, діагностики тощо.

Автомобілі вироблені на базі Citroën Jumper та Peugeot Boxer із двигунами, які відповідають екологічним стандартам EURO-6 та EURO-5. При повній заправці паливом автомобіль може проїхати відстань понад 500 км, що особливо важливо, зокрема, для Одеського регіону, який є найбільшим в Україні.

"Ми пишаємось тим, що в таких надзвичайних умовах змогли виконати замовлення, забезпечивши лікарів та пацієнтів Києва та Одещини реанімобілями належної якості у строки, передбачені відповідними угодами", - зазначив заступник директора ТОВ "Автоспецпром" Кирило Коморкін.

Тендер на поставку 45 реанімобілів до Одеської області ТОВ "Автоспецпром" виграло у листопаді 2019 року, запропонувавши КУ "Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф" найнижчу ціну серед всіх учасників аукціону на платформі Prozorro – 128,25 млн. грн. Таким чином держава зберегла понад 11 млн. грн., адже початкова сума, яку планувалося витратити на ці "швидкі" з державного бюджету та бюджету Одеської області, складала 139,5 млн. грн.

Тендерний комітет КО "Київмедспецтранс" визнав ТОВ "Автоспецпром" переможцем аукціону на поставку спеціалізованого санітарного транспорту екстреної медичної допомоги типу В та типу С для Києва у грудні 2019 року. Загальна вартість двох контрактів склала 82,67 млн. грн. Таким чином було зекономлено понад 16 млн. грн. бюджетних коштів: замовник розраховував витратити на "швидкі" та реанімобілі майже 99 млн. грн.

Довідково

ТОВ "Автоспецпром" – перший і найбільший в Україні виробник автомобілів швидкої медичної допомоги. Свою діяльність підприємство розпочало у 2012 році. Наразі потужності ТОВ дозволяють випускати в місяць до 100 одиниць автомобілів швидкої допомоги.

Компанія є головним постачальником такого автотранспорту як для державних, так і для приватних медичних установ України.

Автомобілі швидкої допомоги виробляються в типах А1, А2, В і С на шасі Citroën, Peugeot і Mercedes в повній відповідності до Державного стандарту України (ДСТУ) 7032, який, своєю чергою, відповідає європейському стандарту DIN EN 1789. Контроль якості продукції ведеться відповідно до міжнародних стандартів ISO 9001 та ISO 13485 (Менеджмент якості для медичних приладів).

У 2019 підприємство випустило понад 500 автомобілів швидкої допомоги всіх типів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА