14:36 27.03.2020

Ощадбанк другий рік поспіль лідирує за зменшенням обсягу проблемних кредитів серед державних банків

1 хв читати
Ощадбанк другий рік поспіль лідирує за зменшенням обсягу проблемних кредитів серед державних банків

Згідно з оприлюдненим Міністерством фінансів України "Звітом про роботу з непрацюючими кредитами" Ощадбанк досягнув найбільших успіхів за темпами зменшення простроченої заборгованості. Так, обсяг непрацюючих кредитів банку за 2019 рік скоротився на 21%, або на 20,6 млрд грн, – до 77,3 млрд грн (більшість непрацюючих кредитів – позики, видані до 2014 року, кредити АР Крим та непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей).

Ощад залишається найбільш активним користувачем Закону України "Про фінансову реструктуризацію". Протягом 2019 року в рамках цього закону проведено реструктуризацій на 9 млрд грн. Загалом з початку дії цього закону проведено реструктуризацій на 28 млрд грн.

Також Ощадбанк лідирує за обсягами погашення заборгованості шляхом отримання грошових коштів та майна, прийнятого в рахунок погашення боргу. Загальний обсяг погашень у 2019 році становить 3,7 млрд грн, або 57% загального обсягу погашення непрацюючих активів чотирма державними банками. У 2018 році загальний обсяг погашень проблемних кредитів становив 3,0 млрд грн, або 21% загального обсягу погашення непрацюючих активів чотирма державними банками.

Прес-служба Ощадбанку

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА