15:25 30.03.2020

Типова тендерна документація від бізнесу залучить до ринку усіх порядних підрядників - Всеукраїнська дорожня Асоціація

2 хв читати

Всеукраїнська дорожня Асоціація закликає дорожньо-будівельний бізнес активуватися, та долучитися до процесу створення альтернативної тендерної документації задля захисту індустрії.

Текст типової тендерної документації, розроблений Укратводором, створив перешкоди для доступу до ринку, які можуть подолати лише обрані компанії. Прописані вимоги, з метою врегулювання ринку, не є об’єктивними, та обмежують вільний доступ до дорожньо-будівельного ринку більшість компаній.

Про це на своєму сайті 30 березня зазначила Всеукраїнська дорожня Асоціація.

Асоціація посилається на сайт Prozorro, де можна засвідчитись, що у тенедерах перемагають одні й ті ж самі компанії з мінімальним відривом, та називає такі закупівлі “тендери з двох”.

Також Асоціація є членом Робочої групи при Мінекономіки, по розробці типової тендерної документації, яка була створена для врегулювання даного питання.

Всеукраїнська дорожня Асоціація прийняла рішення розробити типову тендерну документації від бізнесу, враховуючи безпосередньо потреби галузі, а не потреби окремих зацікавлених суб’єктів індустрії.

Що зробити, щоб потреби, досвід та експертна позиція компанії були враховані?

Всеукраїнська дорожня Асоціація закликає звернутися до їхнього офісу, та стати учасником цих процесів. На даний час ведеться активна робота над типовою документацією для проведення тендерів на будівництво доріг. Залучена команда юристів, експертів з закупівель, практиків дорожньої індустрії, і кожна компанія, яку торкнулися штучні обмеження для власного розвитку, має проявити ініціативу та долучитися до цієї справи.

Після остаточної розробки текст типової тендерної документації від бізнесу буде направлений до Міністерства економіки. І ми будемо відстоювати кожний пункт та кожну позицію. Розуміємо, що буде нелегко, але ми знаємо, що робити.

Контакти можна знайти на сайті vda.org.ua або ж звернутися напряму до президента Асоціації Артема Гриненко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА