10:00 02.04.2020

В Асоціації стивідорів Одеського порту розповіли, як допомагають боротися з коронавірусом

2 хв читати

Асоціація стивідорних компаній Одеського порту за другу половину березня вже перерахувала кілька мільйонів гривень на оснащення опорних лікарень і придбання захисних костюмів для бригад швидкої допомоги і персоналу медустанов, і активно включилася в роботу обласного штабу по боротьбі з коронавірусом COVID-19.

Так, повідомляється, що портовики координують свої гуманітарні акції з волонтерською організацією "Корпорація монстрів" (визнана UNISEF) і з Одеським штабом, до якого оперативно надходить актуальна інформація щодо потреб лікарень міста й області, станцій швидкої допомоги.

За словами представника Асоціації стивідорів порту Світлани Ярової, на заклик штабу одним із перших відгукнувся колектив компанії "Бруклін Київ" і її президент Юрій Губанков.

"Компанія закупила 40 тисяч респіраторів на суму близько 3 млн. гривень. Сьогодні "Бруклін" на постійній основі надає допомогу транспортом міському Штабу. 30 березня компанія придбала 500 масок-щитків з 10 змінними екранами для кожного. Загальна вартість - 240 тис. гривень. 300 масок передано до лікарні Водників, 200 - у Чорноморськ. Зараз на прохання лікарні Водників компанія закуповує ємності для дезінфекції захисних костюмів і партію дезінфекційних килимків ". Крім цього, компанії "Контейнерний термінал Одеса" і "Новотех Термінал" проплатили рахунок на суму 2,5 млн гривень  - на придбання ще 50,4 тис. респіраторів для пологового будинку №5, міської клінічної лікарні №1, обласної, інфекційної та дитячої обласної лікарні. Зараз інші стивідорні компанії порту також розглядають можливість подальшої участі в проекті", - повідомила Ярова.

Крім того, Асоціація стивідоров продовжує активно працювати в рамках всесвітньої акції по боротьбі з коронавірусів COVID-19 - "Залишайтеся вдома!".

"Ця робота спрямована на соціальну підтримку ветеранів Одеського порту, які першими потрапили в зону ризику і змушені були самоізолюватись у власних квартирах. На сьогодні ветеранська організація порту налічує близько 1000 чоловік. Для цієї категорії закуповуються продуктові набори, які волонтери з числа працюючих співробітників Одеського порту розвозять по домівках пенсіонерів", - додає координатор проекту Олена Гиряєва.

Нагадаємо, що лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я в Одесі ввечері 30 березня отримав ще два позитивних результати дослідження на COVID-19. На даний момент в Одеській області лабораторно підтверджено ще 11 випадків захворювання COVID-19.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА